Orban a mers pana la capat: „Mi-am depus demisia din fruntea Camerei Deputatilor”. Surse, el va infiinta un nou partid: Forta Liberala

politica

Ludovic Orban si-a depus, miercuri, demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Surse politice anunta ca Orban intentioneaza sa isi formeze un nou partid, numit Forta Liberala. Orban controleaza 40 de parlamentari ai PNL.

„In urma cu cinci minute mi-am scris demisia si am inaintat-o Biroului permanent si Secretariatului general al Camerei Deputatilor. Motivul principal al demisiei il reprezinta ca nu mai pot sa fiu partas cu decizii luate de o conducere instalata cu forta in fruntea PNL. Au calcat democratia in picioare din PNL, si-au incalcat toate angajamentele luate in fata cetatenilor romani. Eu nu pot sa fiu partas la tradarea cetatenilor romani, nu pot sa fiu complice la decizii care trebuiau sa ma forteze sa incalc democratia.

Nu pot sa fiu partas la ce s-a intamplat si ce urmeaza sa se intample in Romania. In trei luni, PNL a fost total decredibilizat, in acest proiect nebunesc care arunca Romania in aer, care lasa romanii fara guvern si fara institutii.

Demisia reprezinta o eliberare si un nou inceput, prin aceasta demisie sunt liber. Ma simt legat prin contractul de reprezentare fata de romani in campania electorala, reprezint toti cetatenii care au incredere in proiectul liberal”, a anuntat Orban.

Intrebat daca isi va forma un nou partid, Orban a mentionat ca atunci cand va lua aceasta decizie va anunta.

„Daca se persista in aceasta ambitie nebuneasca de a impune un premier, precum Florin Citu, care acum mai are incredere de 10%, eu nu pot sa fi partas la un astfel de proiect, care este antidemocratic”, a mai spus Orban.

Surse politice au anuntat ca Orban ar intentiona sa isi formeze un nou partid, Forta Liberala.

Marti, Orban s-a explicat intentiile de a forma un nou partid.

„E de noaptea mintii, parca cineva le-a spalat creierele, se duc ca orbetii inspre prapastie. (…) Gasca aflata la butoane in PNL actioneaza impotriva interesului Romaniei. Cand sunt convins ca nu mai exista nicio sansa de a reface PNL, sunt pregatit sa imi asum raspunderea de a asigutra o reprezentare cinstita, onesta, loiala catre toti cetatenii romani care cred in ideile si valorile liberale”, a spus Orban despre actualii lideri ai PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: