Orban, acuzatii grave la adresa aripii Citu din PNL: „Epurari de tip stalinist. Este absolut revoltator”

politica

Liderul PNL Ludovic Orban a calificat drept ”epurari de tip stalinist”, eliminarea a peste 300 de membri ai PNL Timisoara de pe convocatorul pentru conferinta de sambata a PNL Timisoara, cand urmeaza sa fie reluate alegerile pentru conducerea organizatiei, castigate initial de Raul Ambrus, sustinator al sau. ”Este absolut revoltator ce se intampla acolo”, considera Orban.

”Este absolut revoltator ce se intampla acolo. Acolo sunt epurari de tip stalinist. Au fost suspendati din functie aproape 20 de membri ai PNL, membri importanti, membri care au participat la toate campaniile, membri care au contribuit la toate rezultatele bune care au fost obtinute la nivelul judetului Timis. Acolo se aplica ‘cine nu este cu mine trebuie sa fie dat afara si nu mai are voie sa participe la procedurile de vot’.

In Timisoara am avut o Conferinta convocata chiar de conducerea, nu stiu daca stiti, dar la judetul Timis s-a brevetat ca presedintele interimar de la judet este si presedinte interimar la municipiu. El a convocat Conferinta municipala din 3 iulie si tot el a vrut sa o anuleze. Ganditi-va ce s-ar intampla daca se convoaca Congresul si mie nu-mi convine care e raportul de forte si eu anulez convocarea si ii trimit acasa pe colegii mei. Asa ceva nu este posibil, nu este acceptabil”, a declarat Orban, citat de news.ro.

Citeste si: Primul atac major al lui Orban la adresa lui Citu: „Nu e o competitie corecta. Au fost dati afara din functii cei care sunt alaturi de mine”

El a precizat ca au fost formulate contestatii la Curtea de Onoare si Arbitraj care, ”din pacate, nu sunt solutionate cu celeritate asa cum ar trebui sa fie solutionate”.

Raul Ambrus, presedintele ales al PNL Timisoara, organizatie in care vor fi reluate alegerile in 31 iulie, atrage atentia ca 308 membri ai organizatiei au fost scosi de pe convocator pentru conferinta de sambata. Ambrus adauga ca PNL Timis nu mai poate fi reprezentat la niciun nivel de actualul lider interimar, Alin Nica.

Alegerile pentru conducerea PNL Timisoara vor fi reluate, in 31 iulie, iar Raul Ambrus s-a inscris din nou pentru functia de presedinte, dupa ce la conferinta de alegeri din 3 iulie a avut loc un scandal intre taberele celor doi candidati, din cauza delegatilor prezenti.

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, a anuntat, miercuri, pe Facebook, ca a fost demis din functia de presedinte al PNL Lugoj si a afirmat ca „PNL Timis a aratat astazi ca desconsidera in primul rand comunitatea noastra”. „Faptul ca ni s-au retras niste functii politice, in contextul actual, ne onoreaza”, a sustinut el. Demiterea lui Buciu vine dupa ce acesta a anuntat ca nu doreste sa organizeze alegeri la nivelul filialei.

Ulterior, PNL Timis a explicat, intr-un comunicat de presa, ca a fost luata decizia dizolvarii Biroului Politic al PNL Lugoj deoarece hotararea acestuia de a nu organiza alegerile interne aici ar fi pus in pericol prezenta cu delegati a judetului Timis la Congresul partidului din data de 25 septembrie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: