politica

Orban anunta ca pleaca din PNL daca Iohannis il desemneaza iar pe Citu: „85% dintre romani si-au pierdut increderea in presedintele Iohannis”

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat miercuri ca va pleca din PNL daca presedintele Iohannis il va desemna din nou ca premier pe Florin Citu.

„Ambitia bolnava de a controla numirile procurorilor si de a impune la sefia PNL un om care nu mai are nicio sansa sa fie premier sunt cauzele care au dus la criza politica. Solicit public demisia din functia de presedinte al PNL a lui Florin Citu.

Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL, care au asculta orbeste de porunca lui Iohannis de nu desemna un candidat de premier.

Sa nu-si imagineze cineva ca daca se renunta la Citu ca poate sa vina conducerea cu orice fel de propunere. Drumurile mele se despart de PNL daca Florin Citu nu se duce acasa si daca actuala cond continua sa urmeze orbeste ordinele primite de la Cotroceni”, a declarat Orban, dupa ce Guvernul Ciolos a fost respins in Parlament.

„Aproape 85% dintre romani si-au pierdut increderea in presedintele Iohannis”, a mai spus Orban.

Orban a mentionat ca el ar putea fi o solutie ca prim-ministru.

„Atata timp cat PNL nu se elibereaza de tutela lui Iohannis, sa nu tina cont de poftele de la Cotroceni, PNL este sortit esecului. Eu sunt propunerea de premier al PNL in conformitate cu prevederile statutare. Consiliul National al PNL a stabilit un singur candidat, in persoana lui Ludovic Orban”, a subliniat Orban.

Ludovic Orban continua sa controleze in Parlament un grup de aproximativ 40 de deputati si senatori PNL.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

40 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

16 minute ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

16 minute ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

8 ore ago