politica

Orban anunta ca va demisiona „imediat” din PNL daca se face alianta cu PSD: ”Voi construi o noua forta politica liberala daca vad ca nu mai exista nicio speranta”

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni seara ca va demisiona imediat din partid daca PNL se va alia cu PSD pentru a sustine noul guvern. 

”Voi construi o noua forta politica liberala daca vad ca nu mai exista nicio speranta. Aceasta s-ar putea in cateva saptamani, pana la sfarsitul anului. O alianta cu PSD m-ar face sa plec imediat din partid. Presedintele Iohannis a aratat ca nu vrea refacerea aliantei cu USR si nu a dat niciun semnal in acest sens”,  a anuntat Ludovic Orban la Digi24.

Citeste si: Oficial, Ciuca a renuntat. Citu anunta acum ca vrea „guvern majoritar”. Indiciu ca PNL vrea cu PSD: „Vrem o majoritate confortabila”

Ludovic Orban a anuntat duminica seara ca, daca PNL nu „intoarce spatele chiriasului de la Cotroceni” si daca nu organizeaza un congres pentru alegerea conducerii formatiunii, ia in calcul infiintarea unui nou partid, alaturi de parlamentari care il sustin. „Speranta moare ultima, inca mai sper. (…) speranta nu e foarte mare, dar mai am sa zic, cum se zice, de doi bani speranta ca poate le vine mintea la cap unei majoritati din colegii mei”, spune Orban.

Intrebat daca va pleca din PNL si va infiinta o noua formatiune politica, alaturi de senatorii si deputatii care il sustin, Ludovic Orban a raspuns: „Daca nu se indeplinesc conditiile pe care le-am pus, mai mult ca sigur ca da”.

Intrebat daca il va invita si pe primarul general al Capitalei in formatiunea politica pe care ar putea sa o infiinteze, fostul presedinte al PNL a raspuns ca nu a avut discutii cu acesta pe acest subiect.

„Speranta moare ultima, inca mai sper, ca Partidul National Liberal este partidul in care au am investit enorm. (…) Din pacate, astazi, in punctele strategice ale Partidului National Liberal, in structurile care genereaza deciziile practic sunt niste oameni care il asculta numai pe Iohannis. (..) Sper, speranta nu e foarte mare, dar mai am sa zic, cum se zice, de doi bani speranta ca poate le vine mintea la cap unei majoritati din colegii mei, se vor trezi, vor rupe complet relatiile cu Iohannis”, a adaugat Ludovic Orban.

El spune ca va lua o decizie cu privire la viitorul sau politic, „intr-un timp rezonabil”, indicand, in acest context, orizontul temporal de doua-trei saptamani.
Orban considera ca „brandul” PNL „este intr-un mare pericol”, aratand ca partidul a scazut de la o intentie de vot de 27% PNL si este „prabusit”.

„Se imbata cu apa rece cine isi imagineaza ca avem mai mult de 15%”, sustine Orban.

Fostul presedinte a reclamat de asemenea ca, dupa dezafilierea sa de la grupul parlamentar al partidului, cei care l-au sustinut din teritoriu au fost fie dati afara din partid, fie schimbati din functiile publice pe care le detineau. El a dat, in acest sens, exemplul fostului subprefect al Capitalei si al fostului subprefect al judetului Arges Emanuel Soare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

7 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

15 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a fost gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

16 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

16 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

16 ore ago