politica

Orban anunta cum stau Iohannis si Citu in sondajele de opinie: „S-au prabusit. Iohannis astazi este pe 14-15% cota de incredere”

Fostul presedinte liberal Ludovic Orban a declarat ca PNL, actualul lider al formatiunii, Florin Citu, dar si presedintele Klaus Iohannis au cote mici de incredere in sondaje, iar „favorabilitatea este prabusita”. Potrivit lui Orban, PNL a ajuns de la 30-32 la suta, la 15-16 la suta, intreaga echipa de conducere fiind ”pilotata” de Klaus Iohannis. ”Nici macar Dragnea nu a ajuns la 73 la suta grad de respingere, adica oameni care n-au deloc incredere in el”, a mai afirmat Orban, referindu-se la Florin Citu.

„Pentru mine este o onoare ca am fost executat de gasca demolatoare care a confiscat Partidul National Liberal. E gasca demolatoare nu echipa castigatoare, trebuie sa ne uitam numai la efectele de pe scena politica ale actiunii aceste gasti demolatoare pilotate de Iohannis direct.

Prabusirea PNL, daca ne uitam in toate sondajele de la o favorabilitate de 30-32 la suta, stabila in primele sase luni ale anului, o intentie de vot de 26-27 la suta, PNL astazi nu stiu daca mai are 15-16 la suta, iar favorabilitatea este prabusita. Un indicator extrem de important este gradul de respingere al unei formatiuni, a ajuns la o cota absolut incredibila. In toata perioada in care am condus partidul, niciodata respingerea PNL nu a fost mai mare de 45 la suta”, a declarat Ludovic Orban, duminica, in emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

In ceea ce il priveste, Orban a declarat ca a avut, pe vremea cand era premier, o cota de incredere de 22-28 la suta.

„Eu am avut o cota de incredere care a oscilat intre 22 si 28 la suta, care este o cota de incredere raportata la tot publicul, nu la publicul care spune ca vine la vot si care a reprezentat pentru un lider al unei formatiuni politice de dreapta, o cota de incredere semnificativa”, a declarat Orban.

Intrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann ce cote are Florin Citu, Ludovic Orban a precizat ca oamenii nu au deloc incredere in acesta.

„7 – 7,5 si grad de respingere de 72-73 la suta. Atentie, eu nu-mi aduc aminte vreun om politic, nici macar Dragnea nu a ajuns la 73 la suta grad de respingere, adica oameni care n-au deloc incredere in el”, a declarat Orban, citat de news.ro.

Intrebat, de asemenea, despre presedintele Klaus Iohannis, daca romanii mai au incredere in el, Orban a raspuns: „Iohannis astazi este pe 14-15 la suta cota de incredere. Pur si simplu s-a prabusit de la o cota de incredere in sondajele de opinie, in primele sase luni ale anului, care il indicau la o cota de incredere rezonabila de 32 – 34 la suta, pur si simplu s-a prabusit. Si Klaus Iohannis are un grad de respingere urias. Exista un sentiment de tradare, de revolta din partea oamenilor care l-au votat, care practic nu mai inteleg nimic, nu-l mai recunosc pe Iohannis”, a declarat Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

4 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

8 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

4 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

8 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

5 ore ago