Orban anunta planul de bataie, se misca cu viteza: „Sa reducem cat mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care il planifica PSD”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, ca a decis ca luni sa depuna in Parlament Programul de guvernare actualizat si lista ministrilor, dupa ce acestea vor fi discutate in forul de conducere al PNL. Premierul afirma ca, in termen de 15 zile, Parlamentul ar trebui sa programeze votul de investitura.

”Am hotarat luni sa depunem Programul de guvernare actualizat si ministrii. Nu pot sa ma prezint in fata Parlamentului inainte de a ma prezenta in fata forurilor statutare ale PNL”, a spus, vineri, Ludovic Orban, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca luni, de la ora 10.00, va avea loc o reuniune a Biroului Politic National al PNL.

”Vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat si lista Guvernului pentru ca tot luni sa le trimitem spre Parlament sa reducem cat mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care il planifica PSD”, a mai spus Orban.

Acesta a precizat ca, asa cum a anuntat deja, PNL dreste declansarea alegerilor anticipate.

”Singura solutie pentru a asigura o buna guvernare Romaniei este ca romanii sa isi aleaga din nou un Parlament reprezentativ care sa fie o oglinda fidela a optiunilor actuale ale populatiei si mai ales ale aspiratiilor obiectivelor, nazuintelor fiecarui cetatean roman. Pentru a ajunge la aceasta situatie, este evident ca Parlamentul trebuie sa respinga doua guverne, iar parlamentarii PNL sunt mandatati sa participe la sedintele de plen si sa nu voteze guvernul astfel incat sa se poata dizolva Parlamentul”, a mai declarat prmierul.

Orban a spus ca este multumit de echipa sa de ministri si nu crede in posibilitatea ca PSD sa amane investirea Guvernului.

”In conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie, in termen de 15 zile de cand a fost prezentata lista, sa programeze plenul in care se da votul de investire”, a mentionat premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: