politica

Orban anunta posibile „lupte corp la corp” cu tabara Citu la congres: „Le cunosc strategia, toate planurile”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca in 25 septembrie liberalii nu vor alege intre cei doi candidati, ci „intre a fi si a nu fi”, mentionand ca adversarii sai au facut planificari cum se controleaza votul in filialale. El a atentionat ca le stie toata strategia, avertizand ca nu ar vrea sa se ajunga „in lupta corp la corp”.

„Una era situatia din urma cu doua luni. Astazi situatia e complet schimbata. La congresul asta nu este vorba de a alege intre Ludovic Orban si Florin Citu. Este vorba de a alege intre a fi si a nu fi. Daca parea in urma cu doua luni o alegere intre, sa spun, doua variante, nu la fel de bune, dar una buna si una mai putin buna, din pacate, acum este o alegere intr-o varianta evident buna si o varianta evident rea pentru PNL”, a declarat Orban, duminica, la Focsani.

El a atentionat ca in 25 septembrie va fi o zi dificila si ca se va incerca sa se controleze votul delegatilor la Congres.

„Pe 25 septembrie va fi o zi grea, dificila, o zi de cumpana. Credeti-ma ce va spun, ne vom confrunta cu o tentativa de a schimba optiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au facut planificari, cum se controleaza votul in filialele in care presedintii au fost recrutati cu arcanul in echipa de presiune care doreste sa siluiasca vointa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul, nu se controleaza o filiala de catre cineva din filiala respectiva, ci se controleaza de reprezentanti din alta filiala.

S-a stabilit mecanism dublu de control, le cunosc toata strategia, toate planurile. Noi trebuie sa transmitem un mesaj clar. Toti membrii PNL care vor veni la Congres vor vota liber, secret si fara control, si oricine va incerca sa controleze votul membrilor PNL va incalca grosolan democratia si va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevarat ca vointa liberalilor sa fie respectata”, a transmis Orban.

El a avertizat ca nu doreste sa se ajunga „in lupta corp la corp”.

„Nu as vrea sa ajungem in lupta corp la corp. Toata aceasta tentativa trebuie sa se opreasca. Destul se mimeaza votul secret la votul motiunilor in filiale, care voteaza impotriva statutului motiunea. Va dau numai un exemplu, la Olt, astazi, au avut Colegiul Director Judetean si au votat motiunile, in conditiile in care eu mi-am programat prezentarea motiunii luni. Cum sa incalci in picioare statutul, cum sa nu respecti decizia Comisiei de Organizare a Congresului ca nu se pot supune la vot motiunile decat dupa prezentarea ambelor motiuni in fiecare filiala?”, a declarat Orban, citat de news.ro.

El a mai spus ca liberalii care il sustin sunt dati afara sau pusi sub o presiune permanenta.

„Cei pe care i-am sustinut in forurile statutare sa fie la guvernare se transforma efectiv intr-un instrument de presiune, intr-un instrument de amenintare impotriva membrilor PNL care au dreptul normal sa exercite functii publice pentru ca sunt competenti, pentru ca au muncit pentru partid, pentru ca au capacitatea de a pune programul de guvernare in functie si ei, in loc sa fie judecati pentru capacitatea efectiva de a pune programul de guvernare in functie, sunt judecati daca sunt cu Citu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt dati afara sau sunt pusi sub o presiune permanenta”, a transmis Orban.

El a reclamat ca aceia care vor sa conduca inainte de Congres au „prabusit” imaginea partidului.

„Stiti foarte bine cum ne apostrofeaza lumea pe strada, toti aveti conturi de Facebook sau comunicare sociala, stiti foarte bine cam ce asalt este asupra noastra, cum ni se umple frigiderul din cauza a ceea ce se intampla si nu din cauza noastra.

Nu as vrea sa ne trezim la congresul asta ca toata lumea o sa vina si o sa-si strige revolta fata de bataie de joc pentru munca si rezultatele fiecaruia dintre toti cei care au ridicat impreuna PNL. Pentru ca cei care vor sa conduca inainte de congres numai printr-o putere efemera pe care au primit-o din partea noastra, pe baza muncii noastre si a voturilor date de oameni (…) au prabusit imaginea partidului si aproape au facut praf toata munca noastra pe care am efectuat-o zi de zi”, a mai declarat Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

2 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

2 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

3 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

4 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

4 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

4 ore ago