politica

Orban anunta sfarsitul lui Citu dupa succesul motiunii: „S-a incheiat aventura unor oameni care nu inteleg nimic din politica”

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat dupa demiterea lui Floirn Citu ca trebuie refacuta de urgenta coalitia de guvernare cu USR. 

„PNL a pierdut guvernarea datorita unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coalitiei si la aparitia acestei majoritati impotriva unui guvern condus de un premier liberal. Toate deciziile au fost luate de Florin Citu, care azi a ramas repetent la examenul parlamentar. Romania e in plina criza pandemica, are nevoie de guvern stabil, care sa se bazeze pe o majoritate parlamentara si care sa aiba capacitatea sa ofere solutii.

Romania are nevoie de un guvern stabil, care sa se bazeze pe o majoritate parlamentara, care sa ofere solutii. Odata incheiata aceasta aventura a unor oameni care nu inteleg nimic din politica este necesara declansarea negocierilor pentru formarea unei majoritati stabile care sa duca la investirea unui guvern cu deplina capacitate de exercitiu.

Solutia este simpla, aflata la indemana PNL, USR, UDMR: refacerea coalitiei de guevrnare. Avem un acord, un program, este nevoie de actori credibili, responsabili care sa se aseze la masa negocierilor.

(…) Nu exista nicio explicatie logica pentru aruncarea in aer a coalitiei de guvernare si, pana la urma, a Romaniei”, a declarat Orban.

Orban a mai spus ca nu va sustine un eventual acord intre PNL si PSD pentru sustinerea unui guvern minoritar.

In jur de 40 de parlamentari PNL din tabara Orban vor da publicitatii azi o scrisoare in care vor solicita ca Ludovic Orban sa fie nominalizat premier de partid.

Motiunea de cenzura initiata de PSD a fost adoptata, marti, de Parlament. S-au inregistrat 281 voturi „pentru”.

Parlamentarii PNL, UDMR si ai minoritatilor nationale nu au votat. Pentru a trece motiunea era nevoie de 234 voturi favorabile.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

17 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

13 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago