Viktor Orban are solutia pentru criza migrationista: „Trebuie creat un ORAS urias pentru refugiati”

externe

Uniunea Europeana ar trebui sa creeze un ‘oras urias pentru refugiati’ pe coasta Libiei si sa proceseze acolo, cu ajutorul unui nou guvern libian, solicitarile de azil ale imigrantilor din Africa, a propus sambata premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Intr-o declaratie sustinuta dupa o reuniune la Viena a tarilor de pe ruta balcanica a migratiei, Orban a spus ca granitele externe ale Uniunii Europene ar trebui sa fie sub un ‘control total’, inclusiv frontiera mediteraneeana, unde Libia este indispensabila.

Trebuie mentinuta unitatea Libiei, trebuie anulat embargoul de arme al Occidentului impotriva aceste tari, trebuie sustinuta ‘Armata Libiana de Eliberare’ si creat un nou guvern libian, care sa fie atras intr-un acord de cooperare pana cand migratia se va amplifica din nou in Mediterana, primavara viitoare, a spus el.

Premierul ungar a mai afirmat ca UE trebuie sa obtina un acord si cu Cairo, similar cu cel semnat cu Ankara, pentru ca in prezent exista 5,5 milioane de imigranti care asteapta in Egipt, transmite si MTI.

Daca nu va exista un acord cu Egiptul, ‘am putea avea o surpriza de acolo’, a spus Orban, subliniind ca Egiptul si Libia vor fi jucatori cheie in Europa in urmatorii cativa ani.

Orban a declarat de asemenea ca este nevoie de o noua linie de aparare in Europa, ca scenariu in cazul in care acordul privind refugiatii dintre UE si Turcia va fi oprit.

El a cerut totodata Uniunii Europene sa creasca cheltuielile alocate gestionarii crizei migratiei si sa distribuie fondurile intr-un mod mai just intre tarile afectate.

Orban a atras atentia ca actualul sistem de distributie a fondurilor este nedrept, deoarece banii ajung intotdeauna la Italia si Grecia, in timp ce Bulgaria, Macedonia si Serbia primesc ‘sume rusinos de mici’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: