„Orban, cara-te!”. Protest de mare amploare la Budapesta impotriva „dictaturii” premierului Viktor Orban. Este cel mai mare din ultimii 8 ani – Video

news

Zeci de maghiari au protestat sambata la Budapesta impotriva a ceea ce organizatorii numesc un sistem electoral nedrept care i-a oferit premierului Viktor Orban o alta victorie la alegeri dupa o campanie de ura fata de imigranti. Este cel mai mare protest din 2010, anunta jurnalistii maghiari.

„‘Orban, cara-te!’ Zeci de mii de maghiari protesteaza impotriva „diktatorului” Viktor Orban. Sunt nemultumiti de rezultatul alegerilor de duminica trecuta, cand partidul lui Orban a castigat detasat si va conduce Parlamentul cu o majoritate de 2/3 care ii permite sa treaca orice modificari legislative.

Oamenii cer democratie, infuriati de acapararea cvasi-totala a presei si a institutiilor statului de catre apropiati ai premierului.

Il mai acuza pe Orban de divizarea populatiei prin propaganda si inventarea unor dusmani imaginari, coruptie si desavarsirea sistemului clientelar instaurat de guvernele anterioare”, a scris jurnalistul Stefan Mako pe Facebook, care se afla la Budapesta.

Orban a castigat un al treilea mandat de premier la alegerile de duminica trecuta, dupa ce mesajul campaniei anti-imigratie a asigurat o majoritate puternica in Parlament pentru partidul sau de guvernamant Fidesz, acordandu-i doua treimi din mandate pe baza rezultatelor preliminare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: