Orban cere UE sa protejeze granitele Bulgariei de MIGRANTI: „Viitorul Europei nu se decide la Bruxelles, ci la frontiere”

externe

Este in interesul tuturor ca Bulgaria sa isi poata proteja cu succes granitele, a declarat miercuri premierul ungar, Viktor Orban, dupa ce a vizitat regiunea de la frontiera bulgaro-turca alaturi de omologul sau bulgar, Boiko Borisov, transmite MTI, citata de Agerpres.

„Viitorul Europei nu va fi decis la Bruxelles, ci la granitele sale”, a spus Orban.

Europei „nu prea ii pasa” de Bulgaria, a mai declarat premierul ungar, insistand ca intreaga comunitate europeana ar trebui sa ajute aceasta tara.

„Daca putem da 3 miliarde de euro Turciei, care nu este stat membru al UE, este imposibil sa nu putem sa oferim 160 de milioane de euro Bulgariei, membra a UE”, a spus Orban.

La randul sau, premierul bulgar, Boiko Borisov, a afirmat la intalnirea cu Viktor Orban ca, la summitul european informal de vineri de la Bratislava, Grupul de la Visegrad va cere sprijin pentru Bulgaria in gestionarea crizei imigrantilor, potrivit agentiei BTA.

Borisov a declarat ca, pana recent, Bulgaria a fost singura in protejarea granitei sale si ca a intampinat mari dificultati. „Fara eforturi comune din partea tuturor statelor membre ale UE, nu poate fi gasita o solutie de durata”, a adaugat el.

Prim-ministrul bulgar a mai spus ca tara sa va accepta sprijin pentru protectia granitei, dar a subliniat de asemenea importanta acordului dintre UE si Turcia pentru controlarea fluxului de imigranti.

Bulgaria a transmis in mod repetat ca are nevoie de sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene la frontiera sa cu Turcia, in contextul cresterii afluxului de imigranti si posibilitatii ca Ankara sa renunte la acordul privind imigrantii pe care l-a semnat cu UE.

Sofia insista ca 160 de milioane de euro sa fie alocate imediat pentru securitatea frontierei, bani care ar trebui folositi pentru echipamente, vehicule si personal. Propunerea va fi inaintata oficial la reuniunea sefilor de stat si de guvern de la Bratislava.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: