Orban confirma intalnirea speciala a lui Blaga cu fostii pedelisti. Ce spune despre organizarea unui nou congres al PNL

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca si-a dat acordul pentru intalnirea fostului copresedinte al partidului Vasile Blaga cu fostii democrat-liberali, aratand ca acesta este un lider implicat in viata formatiunii politice.

„Sediul PNL este deschis pentru intrunirea membrilor PNL, indiferent cine sunt membrii partidului”, a spus Orban, precizand ca Vasile Blaga este un lider implicat in viata partidului si are relatii foarte bune si cu acesta si cu ceilalti colegi.

Intrebat daca exista o problema in interiorul PNL privind sustinerea sa ca presedinte al partidului, el a negat.

„Sunt convins ca sunt simple speculatii de presa. La ora actuala PNL este coerent, extrem de ferm in actiunea de opozitie fata de majoritatea guvernamentala si extrem de bine ancorat astazi in procesul de constructie a unei alternative credibile la modul in care este guvernata Romania astazi. (…) Sa lasam timpul sa arate ca toate speculatiile care au aparut de o luna jumatate privitoare la eventuale framantari si dispute care exista in partid sunt inventii, care nu au niciun fel de legatura cu realitatea”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a mai spus ca un Congres al partidului se organizeaza atunci cand este necesar.

„Un Congres se organizeaza cand este necesar. PNL a avut un Congres in urma cu un an. La acest Congres s-au adoptat o motiune care reprezinta programul politic, obiectivele PNL (…), s-a ales o conducere fara drept de apel, iar de la Congres pana astazi PNL este partidul care a crescut cel mai mult, care si-a construit o identitate din ce in ce mai evidenta, si-a indeplinit misiunea de principal partid de opozitie, ca atare nu vad absolut niciun motiv serios pentru a pune la indoiala eficacitatea si mai ales angajamentul actualei conduceri in indeplinirea mandatului care i-a fost acordat la Congres”, a explicat liderul PNL, intrebat daca este deschis organizarii unui Congres al PNL.

Senatorul liberal Viorel Badea a anuntat ca, in cursul zilei de miercuri, fostii democrat-liberali vor avea o sedinta de consultari cu Vasile Blaga pentru a transmite un mesaj de unitate a partidului.

„Este o sedinta de consultari. Domnul Vasile Blaga este unul din fostii lideri ai partidului, a fost si copresedinte al PNL. Vrem sa dam un semnal de unitate. Sa nu uitam ca mare parte dintre actualii primari ai PNL, de exemplu, sunt fosti primari ai PDL si o asemenea consultare este necesara in conditiile in care au aparut tot felul de stiri care, din punctul meu de vedere, au incercat sa dezbine Partidul National Liberal. Aceasta consultare este bine-venita, tinand de necesitatea unitatii in PNL. (…) Vom discuta cu colegii nostri care sunt problemele din organizatiile lor si cum ne organizam mai bine pentru viitoarele alegeri europarlamentare”, a declarat Badea, luni, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: