Orban da vina pe USRPLUS pentru ca Olguta Vasilescu a ajuns iar primar: „E vina unor parteneri care nu au facut intelegere cu noi”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi la Craiova ca este vina USRPLUS pentru faptul ca Lia Olguta Vasilescu a devenit din nou primar.

In discursul sau de joi, la conferinta de alegeri interne la PNL Dolj, Ludovic Orban le-a multumit liberalilor care au castigat la nivel local multe comune.

„La 35 de grade o sa incerc sa ma limitez la 3 minute, din respect pentru dvs. Incep prin a va multumi, a va transmite respectul, aprecierea si recunostinta mea pentru tot efortul pe care l-ati depus in ultimii ani de zile. As vrea sa ii felicita, pe langa primarii nostri care sunt campioni si ne-au obisnuit cu victoriile, pentru cateva victorii de rasunet. Ma bucur ca am recastigat Calafatul. Poiana iarasi este o victorie extrem de importanta pentru ca e o comuna foarte mare.

Vreau sa felicit echipa din Calarasi pentru ca a reusit sa smulga din mana unui clan care practic a condus aceasta comunitate locala timp de 40 de ani. O mare victorie e si la Urzicuta, unde dupa 30 de ani PSD am reusit o victorie remarcabila la Urzicuta. Apreciez victoriile de la Malul Mare de la Gheorghe. Ultimele doua victorii la Sadova si la Terpezita. Am incercat sa fiu foarte aproape de organizatiile PNL. Castigarea Olteniei de catre PNL depinde in mare masura de castigarea Craiovei, Baniei si Doljului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus ca Olguta Vasilescu nu este istorie si nu a fost vina PNL ca a fost aleasa edil al Craiovei ci a partenerilor PNL care au decis sa aiba candidat propriu la primarie.

„Vreau sa stiti ca faptul ca Olguta nu e istorie, nu e vina PNL, ci e vina unor parteneri care nu au facut intelegere cu noi. Nu au inteles sa fie cel mai bun candidat sa fie la primarie si cel mai bun candidat la consiliul judetean. Au decis, intr-o oarecare coniventa cu PSD, sa isi puna candidat. Am fi castigat daca am fi mers cu un candidat ca Nicolae Giugea”, a explicat Orban.

Acesta a garantat ca drumul expres Craiova-Pitesti va fi finalizat pana in 2024.

„S-a finalizat practic prima parte a magistralei de gaz care face legatura intre Craiova si Segarcea. Drumul expres Craiova-Pitesti e un proiect inceput in 2008 si care iata ca devine realitate. Se lucreaza pe 3 tronsoane si va garantez ca pana in 2024 va fi gata drumul expres Craiova-Pitesti ca o realizare a PNL. Fac legatura cu Fordul care a decis sa faca o investitie masiva in Craiova in producerea unor vehicule pe electric. Filialele din Oltenia stiu ca m-au avut ca partener in alocarea a 20 de milioane pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Calafat-Lugoj”, a completat liderul liberalilor.

Orban a vorbit despre o guvernare a PNL de cel putin 12 ani, ca in perioada lui Ion C. Bratianu.

„Acestea sunt fapte, sunt realizari pe care le-am facut pentru Dolj, pentru Oltenia si vom continua pe aceasta linie. Va doresc sanatate, intelepciune, discenamant, alegeti cu mintea voastra si aici la nivelul judetului si la nivel national. Si aveti increde in mine, presedintele PNL pentru ca eu va cunosc, eu va sunt alaturi, eu stiu care e directia pe care trebuie sa mearga PNL, stiu ce trebuie facut in PNL si fiti convinsi ca sunt un partener, un coleg si un om care are capacitatea, asa cum am realizat in cei patru ani sa duca PNL spre victorie. Iar eu imi doresc nu o guvernare pe 8 ani, eu imi doresc o guvernare pe cel putin 12 ani, cat a fost marea guvernare liberala intre 1876 si 1888, marea guvernare liberala sub conducerea lui Ion C. Bratianu. Sa va dea Dumnezeu sanatate, intelepciune, sa ne vedem la victorii!”, a conchis actualul presedinte al PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: