Orban, despre uriasele cantitati de azotat de amoniu de la Constanta: „Este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatie”

news

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind intrebat daca stie ca la Constanta este depozitata o cantitate foarte mare de azotat de amoniu, ca substanta este contractata si va fi transportata la destinatie, iar din informatiile pe care le are sunt respectate masurile de siguranta.

„In port exista o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatie. In ceea ce priveste regimul de securitate in jurul depozitelor in care se afla astfel de substante, sunt reguli stricte, prevazute la nivel european, si care, din toate informatiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atat la nivelul Ministerului de Interne, cat si la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a ma asigura ca totul este in regula si sunt luate toate masurile”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Presa a relatat ca aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decat cea care a declansat explozia din Beirut, se afla depozitate in Portul Constanta.

Premierul se afla, vineri, in judetul Dolj, impreuna cu ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, si ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe.

Primul punct al vizitei echipei guvernamentale a fost pe santierul drumului expres Craiova – Pitesti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrarilor.

Premierul mai viziteaza Fabrica de Avioane Craiova, unde participa la semnarea contractului „Revitalizarea si modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, in configuratia IAR 99 SN”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: