Orban: „Fratilor, ce facem cu guvernarea? Nu votati cu cel care de trei luni s-a dus in cap”

politica

Ludovic Orban a declarat, la Congresul PNL, ca nu mai poate sa iasa pe strada fara sa i se reproseze modul in care guverneaza tara PNL. „Niciodata nu a existat un premier cu o cota de neincredere atat de joasa”, a acuzat Orban de la tribuna.

„Fratilor, ce facem cu guvernarea? Realitatea este ca suntem intr-o ecuatie aproape imposibila. Atata timp cat niste parteneri s-au retras si au spus ca au o singura conditie, stau si ma intreb cum vom indeplini aceasta conditie? Si daca nu vom indeplini aceasta conditie, cu cine facem majoritate? Credeti ca exista vreun liberal cu capul pe umeri care sa fie de acord, cu a bate palma cu PSD-ul, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea PNL intr-o combinatie cu PSD, pe masa sau sub masa?

Negocieri pe sub masa s-au facut. Daca cineva isi imagineaza ca un guvern minioritar va putea rezista cu spijin in Parlament inseamna ca este un naiv, inseamna cu nu cunoaste PSD”, a declarat Orban.

El l-a acuzat apoi pe Citu ca a „provocat criza politica”.

„A ajuns sa imi fie din ce in ce mai greu sa ies pe strada, mi se bate obrazul, sunt intrebat ‘ce faceti cu Romania?’. Astazi nu avem un premier si un guvern cu care sa ne putem mandri, niciodata nu a existat un premier cu o cota de neincredere atat de joasa. Fiecare dintre noi trebuie sa suportam reprosuri si cuvinte grele. Nu din cauza mea, nu din cauza competitiei”, a mai spus Orban.

„Din punct de vedere moral, din punct de vedere al opiniei publice, Ludovic Orban a castigat aceasta competitie. Asta este adevarul pe care-l stiti fiecare dintre voi. Ganditi-va, fiecare, la binele PNL. Va indemn sa votati nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea sa solutioneze criza. Sa votati nu cu acela care de trei luni de zile s-a dus in cap, ci cu cel care pastreaza o cota de incredere semnificativa. Sa-l votati pe cel care tine unit PNL, nu pe acela care a inventat o echipa care, de cand a aparut, PNL a pierdut opt procente”, a subliniat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: