Orban ii cere lui Iohannis sa il demita pe Ciuca: „Iohannis s-a aratat intransigent fata de plagiat”

politica

Fostul presedinte al PNL Ludovic Orban considera ca, in situatia care premierul Nicolae Ciuca nu-si da demisia de bunavoie in urma acuzatiei de plagiat, seful statului, Klaus Iohannis, trebuie sa-i solicite acest lucru.

„Ciuca este premier pentru ca asa a vrut Iohannis. Daca in urma acuzatiei de plagiat Ciuca nu-si da demisia de bunavoie, cel care trebuie sa-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atat mai mult cu cat Iohannis s-a aratat intransigent fata de plagiat”, a scris Orban, marti, pe Facebook.

El a amintit in postare declaratii ale presedintelui Iohannis cu privire la plagiat: ‘Plagiatul reprezinta furt intelectual si este inacceptabil ca, in fata unor probe concludente, persoanele acuzate sa nu faca un pas in spate, dupa cum se intampla in democratii consolidate. Pentru a progresa ca societate, institutiile abilitate trebuie sa-i sanctioneze drastic pe cei care isi insusesc ilicit munca intelectuala a celorlalti, dar si pe aceia care faciliteaza acest lucru’.

„Asta declara presedintele Iohannis asta-vara. Astazi a tacut malc! Despre ce Romanie Educata poate sa mai vorbeasca Iohannis daca va inchide ochii si nu va reactiona in niciun fel la aceste serioase acuzatii care afecteaza inclusiv imaginea externa a Romaniei, tinand cont de ceea ce sustinea la prezentarea proiectului Romania Educata: ‘La noi hotii s-au cocotat in varful statului si acest lucru a fost posibil si datorita tolerantei prea mari a societatii si a mediului universitar fata de plagiat. Fiindca plagiatul este o forma de hotie'”, a completat Ludovic Orban.

Fostul lider al PNL a precizat ca de la conducerea partidului nu se asteapta la nicio reactie in acest caz. „Cat despre PSD, e ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului”, a sustinut Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: