Orban ii strica petrecerea Olgutei Vasilescu: „Spitalul regional din Craiova va fi gata in 2050, daca va fi. Este o bataie de joc la adresa cetatenilor care au nevoie”

politica

Presedintele Forta Dreptei, deputatul Ludovic Orban, sustine ca actuala coalitie de guvernare a avut nevoie de doi ani si jumatate sa organizeze licitatia pentru proiectarea Spitalului Regional din Craiova, adaugand ca, in acest ritm, unitatea spitaliceasca „va fi gata in 2050, daca va fi”.

„Am vazut cum s-au laudat domnul Rafila si alti tovarasi din PSD ca au semnat contractul de proiectare a Spitalului Regional Craiova pe 8 noiembrie. Vreau numai sa va readuc aminte ca proiectele celor trei spitale regionale, printre care este si Spitalul din Craiova, alaturi de spitalul din Iasi si Cluj, este pornit in 2015. A beneficiat de o finantare de un miliard de euro si din cauza faptului ca nu s-a facut mai nimic, nici Guvernul Ciolos, nici Guvernele PSD, pana la momentul la care am preluat noi guvernarea, practic s-au si pierdut 500 milioane euro care erau bani disponibili de finantare pentru realizarea acestor spitale regionale”, a declarat Orban, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a amintit ca guvernul pe care l-a condus a negociat si a semnat contractul de finantare pe fonduri europene a Spitalului Regional Craiova si a lansat pe 16 aprilie 2020 licitatia pentru desemnarea proiectantului. pentru Spitalul Regional Craiova.

„Practic, aceasta licitatie a durat doi ani si jumatate. Asta este practic eficienta PSD-ului si a ceea ce a ramas din PNL”, a adaugat Orban.

Potrivit acestuia, cei care conduc acum Romania nu tin cont de nevoile cetatenilor.

„Cum sa dureze doi ani si jumatate numai pentru desemnare formei de proiectare, firma de proiectare care are un an de zile pentru realizarea proiectului. Sa vedem daca o sa realizeze intr-un an de zile. (…) In ritmul asta, daca mai ramane PSD sau actuala coalitie la guvernare, o sa faca spitalul regional in 2050, daca va fi. Este o bataie de joc la adresa cetatenilor care au nevoie. Nu numai cetatenii din Dolj, ci din toata Oltenia au nevoie de spital la standarde moderne, care sa ofere cu adevarat conditii de tratament, de diagnostic si chiar de gazduire, care sa dispuna de conditii de cea mai mare calitate. Practic este bataie de joc, cei care conduc Romania nu tin cont de nevoile cetatenilor”, a sustinut fostul premier.

„Am participat, astazi, la semnarea contractului de proiectare a Spitalului Regional de Urgenta Craiova, la Ministerul Sanatatii, la invitatia ministrului Alexandru Rafila.

Procedura de atribuire a contractului de achizitie de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar executiei lucrarilor aferente proiectului ‘Construirea Spitalului Regional de Urgenta Craiova’ s-a incheiat azi, prin semnarea contractului”. a anuntat Lia Olguta Vasilescu pe 8 noimebrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: