news

Orban il pune la punct pe Ciolacu: “Modalitate perfida de a tergiversa adoptarea legii carantinei”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, dupa ce Marcel Ciolacu i-a cerut sa participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina, ca este o modalitate de tergiversare a adoptarii.

”Asta este o forma de tergiversare a adoptarii legii. Eu am vorbit cu presedintele Senatului, in care mi-am exprimat foarte clar argumentele care au stat la baza elaborarii proiectului si solicitarea de a fi adoptat cat mai repede in forma care a iesit de la Camera Deputatilor.

Camera Deputatilor a adoptat-o foarte repede si cred ca si Senatul trebuie sa proceddeze la fel”, a declarat, vineri, la Tulcea, premierul Ludovic Orban, intrebat ce parere are despre faptul ca Marcel Ciolacu i-a cerut sa participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina.

Orban a mai explicat ca a dispus prezenta reprezentantilor Guvernului la dezbateri, acest lucru fiindu-i solicitat.

”Daca cineva ma cheama, stiind ca sunt de dimineata in Tulcea, la o dezbatere in Comisia Juridica, o face in mod perfid”, a adaugat premierul, citat de news.ro.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban si ministrul Justitiei Catalin Predoiu sa participe la dezbaterile din Senat si sa stea fata in fata cu reprezentantii CSM si organizatiile neguvernamentale de aparare a drepturilor si libertatilor cetatenesti.

El a precizat ca „virusul nu are culoare politica”, insa „prostia, neputinta si lacomia sunt vopsite in galben”.

Presedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat ca proiectul Guvernului referitor la carantina si izolare va fi dezbatut de Comisia juridica „atat timp cat va fi nevoie”. El a precizat ca este necesar si un aviz al CSM, dat fiind ca este vorba si despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus ca incepand de sambata va fi convocat plenul Senatului.

Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina si izolarea. Propunerea legislativa a fost adoptata joi seara de Camera Deputatilor, prim for sesizat. Dupa votul in plenul Senatului, legea urmeaza sa mearga la presedintele Romaniei pentru promulgare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

5 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

7 ore ago