Orban il pune la punct pe Citu: „Nu ii e rusine un pic? M-a bagat el in politica, sa spuna cand o sa ies? Eu sunt de 31 de ani in PNL”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, afirma ca nu are de gand sa iasa din politica si ca ia in calcul doar varianta de a castiga alegerile interne, desi Florin Citu l-a „pensionat” cand s-a referit la modul „urat” in care actualul lider al partidului „a ales sa iasa din politica”.

„E suficient sa va uitati, daca nu si-au sters postarile respective, numai pe conturile de Facebook ale multora dintre colegii care au fost impotriva mea, in care m-au atacat de parca erau din zona PSD. Cu toate astea, am pastrat un mesaj echilibrat. Si premierul a avut excese, hai sa ne aducem aminte (…) M-a pensionat, a spus ca mi-am ales un mod urat de a iesi din politica. Dar ce, m-a bagat el in politica ca sa spuna cand o sa ies? El decide cine intra si cine iese din politica? Nu ii e rusine un pic? Eu sunt de 31 de ani in PNL, mi-am dedicat viata promovarii ideilor liberale, servirii interesului PNL si interesului Romaniei si vine un om, totusi, care este proaspat, care a trebuit sa obtina derogare, cu care am votat si eu derogarea, ca sa vedeti ca n-am fost impotriva candidatului, am votat si eu derogarea respectiva, dar nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici nu avea cinci ani de vechime si face el legea, hotaraste el cand iese si cum iese din politica Ludovic Orban! Asta a fost chiar deranjant!”, a spus presedintele PNL, joi seara, intr-o emisiune la postul B1, citat de Agerpres.

Orban a adaugat ca a avut „o relatie foarte buna cu Florin Citu pana la momentul la care si-a depus candidatura”.

„A fost o decizie pe care eu personal n-am inteles-o. Eu, in momentul in care mi-am anuntat candidatura, mi-am anuntat-o dupa consultari ample si foarte serioase (…) Puteam sa am contracandidat, dar nu premier, pentru ca in momentul in care se afla in competitie doi oameni care detin doua dintre cele mai importante functii in stat, era normal ca se perturba functionarea majoritatii parlamentare (…) Eu nu mi-am dorit o astfel de competitie pentru ca era evident ca aceasta competitie va diviza partidul”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus ca „nu mai e un secret pentru nimeni ca in trei luni de zile echipa necastigatoare a coborat partidul cu opt procente in intentia de vot”. ”PNL este perceput dupa ceea ce face premierul, el a decis sa candideze si sa intre in batalia asta, desi era premier si trebuia sa puna in practica programul de guvernare”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban a mai afimat ca nu iese din politica, iar referitor la alegerile interne, a spus ca nu are in calcul decat varianta de a castiga un nou mandat de presedinte al PNL, iar primul pas pe care il va face va fi sa formeze o echipa de negociere cu co-presedintii USR PLUS pentru revenirea la guvernare.

Intrebat daca nu i-a simtit ambitiile lui Florin Citu inainte ca premierul sa anunte ca va intra in cursa pentru sefia PNL, Orban a raspuns: ”Nu. Pentru ca s-a transformat. Se si vede. Eu n-am avut nici fita, nici farafastacuri, nici aroganta si nici nu am fugit de presa. Nu am dat ordine sa par altceva decat sunt. Am exercitat functia de prim-ministru cu modestie si cu dedicare”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: