Orban il pune la punct pe Kelemen Hunor. Renate Weber va fi data afara in maxim doua saptamani

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat miecuri ca pana la sfarsitul lunii iunii vom avea un nou Avocat Poporului. Kelemen Hunor sustinea in urma cu dpua zile ca renate Weber nu poate fi revocata pana la toamna.

„Vom discuta revocarea din functie a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor intruni dupa sedinta birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulata de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS si UDMR si vor pregati pana la ora de incepe a plenului raportul si proiectul de hotarare de revocare. Incalcarea Constitutiei si a legilor tarii”, a spus liderul PNL.

El a adaugat ca in aceasta sesiune parlamentara, care expira la sfarsitul lunii iunie, va fi numit un Avocat al Poporului: „Vom face acest lucru. Cand vom avea o decizie, o vom face publica”.

Citeste si: Surse: Cine va fi noul Avocat al Poporului. Renate Weber este azi data afara din functie

Plenul reunit al Parlamentului se va reuni miercuri, de la ora 13,00, pentru a dezbate solicitarea de revocare din functia de Avocat al Poporului a lui Renate Weber, au decis Birourile permanente reunite.

„Comisiile juridice se vor reuni pentru a elabora raportul pe solicitarea formulata de grupurile PNL, USR PLUS si UDMR si vor pregati pana la ora de incepere a plenului raportul si proiectul de hotarare de revocare”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

Orban a mentionat ca ii reproseaza lui Renate Weber incalcarea Constitutiei si a legilor tarii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: