politica

Orban, in mijlocul unei multimi de sustinatori Citu: „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a atacat in termeni duri pe ministrii care il sustin pe Florin Citu, el afirmand ca acestia „nu sunt sefi”, ci trebuie sa serveasca interesele oamenilor, iar partidul nu este condus de Guvern, ci situatia trebuie sa fie invers. „Pai ce le datoram lor, ministrilor? Cum sa accept ca un ministru sa dea afara sapte liberali numai pentru ca ei sunt sustinatorii presedintelui Partidului National Liberal care l-a propus pe ministrul respectiv: pai ce, el e seful nostru sau el e omul care a ajuns in functie datorita noua?”, a afirmat Ludovic Orban luni seara.

„Credeti ca Florin Citu e mai bun decat mine? Credeti ca vreodata Florin Citu va face ceea ce am facut eu pentru PNL: credeti dumneavoastra ca Florin Citu cunoaste macar unu la suta din ceea ce stiu eu despre Partidul National Liberal? Ca sa nu va mai spun alte lucruri.

(…) Vreodata am amenintat eu vreun liberal, vreodata m-ati auzit pe mine tipand sau dand ordine sau speriind pe cineva sau conditionand vreun ajutor pe care l-am acordat? Nu cred! Fratilor, ce se intampla in Partidul National Liberal de o buna bucata de vreme nu are nicio legatura cu liberalismul si cu democratia! Nu putem sa acceptam ce se intampla!

Daca dumneavoastra acceptati ceea ce se intampla, si anume schimbarea vointei reale a oamenilor prin instrumente de presiune, de control, prin promisiuni de bani, prin amenintari cu excluderi din partid, prin amenintari cu demiteri din functii, inseamna ca noi nu o sa mai fim Partidul National Liberal, noi o sa fim o armata in care acceptam sa primim ordine si pur si simplu o sa fim… Partidul National Liberal? Glumiti? Nu va mai fi niciodata Partidul National Liberal. Sa nu ne facem ca nu intelegem despre ce este vorba! Sa nu ne facem ca nu intelegem despre ce este vorba!”, a afirmat Ludovic Orban, luni seara, in sedinta Comitetului Director Judetean al PNL Olt, citat de news.ro.

In fata unei filiale care il sprijina majoritar pe premierul Florin Citu pentru presedintia PNL, liderul liberal s-a lansat intr-un atac la adresa ministrilor.

„Si aici vreau sa punem lucrurile la punct: membrii Guvernului au ajuns sa aiba putere numai din cauza muncii dumneavoastra, pentru ca fiecare dintre dumneavoastra in comunitatile in care traiti ati muncit pentru partid, ati convins oamenii sa voteze cu noi, oamenii au votat cu noi si in felul asta am ajuns la putere.

Ei nu ne sunt sefi, dimpotriva. Ministru vine de la «ministrum», care inseamna «a sluji, a munci pentru noi sau pentru oameni». Pai ce le datoram lor, ministrilor? Cum sa accept ca un ministru sa dea afara sapte liberali numai pentru ca ei sunt sustinatorii presedintelui Partidului National Liberal care l-a propus pe ministrul respectiv: pai ce, el e seful nostru sau el e omul care a ajuns in functie datorita noua?

Nu Guvernul conduce partidul, ci partidul trebuie sa conduca Guvernul, asta este regula. Izvorul legitimitatii este munca fiecaruia dintre dumneavoastra. Daca dumneavoastra acceptati sa vina un ministru la dumneavoastra sa spuna ca daca nu votezi cu Citu iti dau afara prefectul sau iti dau afara presedintele de la jocuri de noroc sau iti dau afara pe oricine altcineva sau nu va dau bani primarilor daca voi nu mergeti cu mine, inseamna ca asta nu mai e Partidul National Liberal”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Doar un singur membru al Comitetului Director Judetean al PNL Olt a votat pentru motiunea lui Ludovic Orban, iar in acest context, Orban le-a transmis: „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

2 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

6 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

7 ore ago