Orban: „In Ungaria nu vor exista BANDE de refugiati care sa atace sotiile si fiicele noastre”

externe

Ungaria a fost prima care a actionat independent pentru a gestiona imigratia ilegala si se numara printre cel mai bine protejate state din Uniunea Europeana, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, care a mai spus ca tara sa trebuie sa fie capabila sa isi ‘protejeze fizic’ granita, inclusiv pe portiunea cu Romania, in fata imigrantilor in cazul in care ar exista probleme, potrivit MTI, citata de Agerpres.

Solutia actiunilor indepedente ale tarilor este mai buna decat inactiunea comunitatii europene, a spus el la postul public de radio Kossuth.

Orban a mai declarat ca toate costurile protejarii Ungariei de imigranti au fost acoperite din resurse interne si ca UE nu a contribuit. El a reiterat totodata ca Ungaria nu va permite intrarea imigrantilor fara a fi controlati.

„Nu vor exista treceri fortate prin gard, revolte ale imigrantilor, tabere de refugiati incendiate sau bande care ataca femeie ungare — sotiile si fiicele noastre”, a spus el, adaugand ca i-a cerut ministrului de interne Sandor Pinter ca, in cazul in care exista semne ale unor astfel de fapte, atunci acestea sa fie cat mai repede sanctionate.

In privinta eforturilor de inchidere a granitelor Ungariei pentru a nu permite intrarea imigrantilor ilegali, el a spus ca gardurile de la frontiera s-au dovedit de succes, dar ca acest sistem trebuie intarit si extins.

Trebuie facute pregatiri la granita dintre Ungaria si Romania si „trebuie sa fim capabili sa protejam fizic” granita pe intreaga sa lungime in cazul in care ar exista probleme, a adaugat el.

Orban s-a declarat consternat de decizia Greciei de a tolera venirea a milioane de imigranti dinspre Turcia. „Este de asemenea imposibil de inteles de ce Grecia a transferat imigranti de pe insule in partea continentala a teritoriului sau”, a adaugat el.

Grecia a incalcat Tratatul Schengen si, cu toate acestea, ‘unii’, de pilda germanii, continua sa ii ia apararea, a mai afirmat seful guvernului ungar.

In privinta declaratiilor recente ale comandatului NATO pentru Europa, generalul Philip Breedlove, conform carora criza imigratiei este cauzata de bombardamentele Rusiei din Siria, Orban a precizat ca imigrantii au inceput sa se indrepte spre Europa inaintea acestor atacuri, asa ca a-i acuza pe rusi „nu pare o pozitie rationala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: