Orban, la Parlament: „Guvern realizat prin inselaciune. Sa le fie rusine fostilor mei colegi care l-au votat pe Sorin Grindeanu”

politica

Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat, joi, ca a votat impotriva Guvernului Nicolae Ciuca, afirmand ca seamana cu „o intovarasire” si cu „o incropeala” si ca va fi incapabil sa faca reforme.

„Eu si colegii mei care am considerat ca este onorabil si demn sa nu fim complici la aceasta monstruoasa coalitie am votat impotriva acestui guvern al tradarii, un guvern realizat prin inselaciune, un guvern in care doua conduceri au luat decizia de a-si trada alegatorii care le-au acordat votul. In campania electorala, PSD le cerea votul romanilor luptandu-se cu Iohannis si cu PNL, iar PNL le cerea votul romanilor spunandu-le ca o sa-i scape de PSD.

Astazi, atat conducerea PNL, cat si conducerea PSD si-au aratat dispretul fata de oamenii carora le-au cerut votul si au pus de un guvern care seamana cu o intovarasire si cu o incropeala facuta fara noima, impotriva oricarei logici politice si impotriva respectului fata de oamenii care le-au acordat votul.

Acest guvern va fi incapabil sa faca reforme, nu va face altceva decat sa distribuie resursele in mod subiectiv, discriminatoriu, pe baza de clientelism politic, pentru satisfacerea clientelei lacome atat a PSD, cat si a clientelei lacome care s-a format in jurul conducerii actuale a PNL”, a spus fostul presedinte al PNL la Parlament.

El a anuntat ca alaturi de parlamentarii care au demisionat din PNL va face opozitie „dura, dar rationala si cu solutii”.

„Acest guvern este o sfidare la adresa romanilor cinstiti, de buna credinta, a romanilor care si-au pus increderea si sperantele la alegerile parlamentare in formatiuni politice care i-au inselat si care astazi fac cu totul si cu totul altceva decat ceea ce au promis.

Sa le fie rusine fostilor mei colegi care sunt in Parlament si care au votat readucerea PSD la putere si care l-au votat pe Sorin Grindeanu in functia de vicepremier si care au votat ca Marcel Ciolacu sa conduca din nou Camera Deputatilor. Acest vot reprezinta o palma peste obrazul fiecaruia dintre milioanele de romani care au iesit in strada dupa Ordonanta 13, care au fost batuti in 10 august si care au venit in 6 decembrie sa-si puna increderea si sperantele in PNL. Sa le fie rusine!

Iar in ceea ce ma priveste pe mine si pe colegii mei, ma delimitez categoric de aceasta conduita, care este lasa, care arata dispret fata de oameni si care reprezinta o tradare fata de oamenii care au crezut in valorile liberale, in valorile dreptei, in proiectul de modernizare si de dezvoltare a Romaniei si care, iata, astazi, primesc in schimb PSD la putere”, a mai spus Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: