Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

politica

Ludovic Orban

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi nu exista o democratie autentica pentru ca aceia care, potrivit Proclamatiei de la Timisoara, ar fi trebuit „sa dispara complet” de la butoanele de comanda au ramas pe aceleasi pozitii, iar „noua nomenclatura si noua securitate” nu mai folosesc pumnul de fier, ci instrumente mult mai rafinate, incercand sa ia partea leului din ceea ce produc cei care muncesc.

Ludovic Orban a remarcat, la Timisoara, ca in ultimele doua luni nu s-a mai vorbit deloc despre alegerile europarlamentare si despre provocarile pe care le avem ca tara membra a Uniunii Europene, discutiile focusandu-se pe alegerile locale si pe administratie.

„De doua luni nu se mai vorbeste nimic despre Parlamentul European, despre ceea ce trebuie sa faca reprezentantii Romaniei in Parlamentul European, nu se mai vorbeste absolut nimic despre provocarile pe care le avem, ca tara, in cadrul Uniunii Europene si, mai ales, despre cum putem noi sa fructificam mai bine oportunitatile pe care le avem ca stat membru al UE.

Se vorbeste despre alegerile locale, despre probleme administrative. Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Chiar daca Revolutia de la Timisoara a invins, nu a invins deplin, pentru ca Proclamatia de la Timisoara nu a fost transpusa in practica si cei care in Proclamatia de la Timisoara ar fi trebuit sa dispara complet de la butoanele de comanda ale Romaniei au ramas in continuare la acele butoane si am fost condusi de noua nomenclatura si de noua securitate, care au folosit exact aceleasi mijloace; nu au mai folosit pumnul de fier, ci instrumente mult mai rafinate pentru a sufoca orice om liber si a impiedica orice fel de opozitie, incercand sa ia partea leului din tot ceea ce produc oamenii care muncesc, care au firme si profesii liberale in Romania”, a sustinut liderul Forta Dreptei, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a subliniat ca Dreapta Unita nu este USR, nici Forta Dreptei, nici PMP, ci este doar nucleul in jurul caruia se vor coagula toti oamenii care vor sa traiasca liber in Romania, care vor o democratie autentica, cei „care nu mai vor satrapi, jupani care sa ii calce pe gat”, toti oamenii care vor sa fie pretuiti, sa poata reusi in viata prin propriile lor forte.

„Dreapta Unita este pe campul de lupta, dar nu poate castiga daca nu vin alaturi de noi toti cei care doresc democratie, libertate, care isi doresc cu adevarat o Romanie care sa fie condusa de oameni intelepti, cu viziune, corecti, care vor binele comunitatii”, a precizat Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: