Orban, mai multe intalniri cu sefi de guverne, in doua zile, decat a avut Dancila intr-un an. Intrevedere si cu Angela Merkel

politica

Ludovic Orban se afla miercuri si joi la Zagreb, unde va avea loc Congresul Partidului Popular European (PPE). Premierul va avea intrevederi cu presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen si cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

Potrivit programului transmis de Guvern, prim-ministrul va avea o intrevedere cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, de la 15.25, ora locala. De la 15.45 se va intalni cu Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al PPE, de la 17.00 cu Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, iar de la ora 17.45 cu presedintele ales al CE Ursula von der Leyen.

Tot miercuri, de la 18.30, ora locala, Ludovic Orban va avea o scurta intrevedere si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, iar de l8.45 cu Alexander Dobrindt, Presedintele Grupului Parlamentar CSU in Parlamentul Germaniei.

Seful Executivului roman se va vedea si cu omologul elen, Kyriakos Mitsotakis, de la ora 19.00, iar de la 19.30 cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Joi, premierul roman urmeaza sa aiba o intrevedere cu Joseph Daul, presedintele PPE, de la 7.30, apoi cu Manfred Weber, presedintele grupului PPE in Parlamentul European, de la 8.15.

De la 9.20, Ludovic Orban va avea o intrevedere cu premierul Croatiei Andrej Plenkovic. Vor fi discutii tete-a-tete, intalniri in plenul delegatilor si declaratii de presa.

Pentru ora 10.30, premierul roman are programata o intalnire cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, iar de la 11.00 cu Maia Sandu, presedinte al Partidului Actiune si Solidaritate.

Nu in ultimul rand, Ludovic Orban se va vedea si cu Pablo Casadio, presedintele Partido Popular Spania, de la ora 11.30.

Presedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri si joi, la Congresul PPE organizat la Zagreb, in Croatia, unde vor fi alesi presedintele, vicepresedintii si secretarul general al formatiunii. Printre candidatii la functia de vicepresedinte al PPE este si europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: