Orban mareste numarul granicerilor: „Actiunile migrantilor devin din ce in ce mai violente, chiar brutale. Au avut loc deja ciocniri armate de partea sarba a granitei”

externe

Guvernul de la Budapesta a decis sa intareasca frontierele de sud ale Ungariei si sa protejeze securitatea maghiarilor care locuiesc in zona, prin desfasurarea unor unitati de graniceri, a declarat, vineri, prim-ministrul Viktor Orban intr-o inregistrare video publicata pe pagina sa de Facebook, conform MTI, citata de news.ro.

“Vom infiinta unitati de graniceri pentru a asigura securitatea dumneavoastra, in colaborare cu politia”, le-a transmis Orban maghiarilor.

Intr-o prima etapa, 2 200 de graniceri vor fi instruiti si activati, a declarat Viktor Orban, adaugand ca numarul acestora va fi marit ulterior la 4 000. El a si semnat decretul privind aceasta masura.

Viktor Orban a mai informat si despre sedinta guvernului de joi, care a durat peste zece ore, motivul fiind – a spus el – situatia in care razboiul din Ucraina ameninta nu doar economia, ci si securitatea.

Prim-ministrul a spus ca s-a constatat ca aprovizionarea cu alimente a numeroase tari africane este in pericol. Se asteapta ca aceasta criza alimentara sa creasca si mai mult presiunea migrationista la frontierele sudice ale tarii. Sute de mii de migranti ilegali s-ar putea indrepta spre Ungaria si Europa in urmatoarele saptamani si luni, a spus el.

“Primele semne ale acestei intensificari le simtim deja, numarul persoanelor care trec ilegal frontiera a crescut. Actiunile lor devin din ce in ce mai violente, chiar brutale. Au avut loc deja ciocniri armate de partea sarba a granitei, soldate cu victime. Nu sunt rare cazurile cand migrantii incearca sa patrunda in Ungaria folosind arme”, a spus Viktor Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: