Orban nu accepta conditii puse de Ciolacu si Ponta: „Ultimii oameni de la care accept sa formuleze cereri cu privire la comportamentul meu este presedintele PSD si cu presedintele PSD-ului mai mic”

politica

Presedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a afirmat, luni, ca „sub nicio forma” ministrii Cabinetului Citu care au primit aviz negativ in comisiile parlamentare nu vor fi schimbati din Guvern.

El a fost intrebat daca se ia in calcul schimbarea ministrilor din Guvernul Citu care au primit aviz negativ in comisiile parlamentare, in contextul in care acest lucru a fost solicitat de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

„Sub nicio forma. Ministrii Guvernului pe care il conduc si ministrii care sunt propusi de premierul desemnat Florin Citu sunt ministri seriosi, ministri competenti, care si-au facut datoria si a caror evaluare nu poate fi facuta de majoritatile PSD din comisii care dau voturi dupa ordinul de la partid si nu dupa evaluarea obiectiva a competentelor si calitatilor”, a spus Orban.

El a reiterat ca PNL va actiona in respect fata de Constitutie si deciziile CCR, fara a preciza exact cum vor vota parlamentarii liberali.

„Incercam sa convingem parlamentarii pentru a forma o majoritate, urmand sa vedem care va fi situatia in Parlament. PNL va vota in conformitate cu prevederile constitutionale si cu prevederile Regulamentului Camerelor reunite”, a spus Orban.

„Ultimii oameni de la care accept sa formuleze cereri cu privire la comportamentul meu este presedintele PSD si cu presedintele PSD-ului mai mic (Victor Ponta)”, a mai spus Orban comentand solicitarile celor doi ca liberalii sa voteze la vedere.

El a sustinut ca fiecare ministru si-a facut datoria.

„Ministrii sunt la post, ministerele sunt conduse, autoritatile administratiei centrale isi fac datoria fata de cetateni. Faptul ca guvernul nostru nu mai are deplina capacitate de exercitiu nu se datoreaza PNL, ci se datoreaza PSD, UDMR si Pro Romania, care au votat motiunea de cenzura de frica democratiei, de frica alegerii primarilor in doua tururi”, a aratat Ludovic Orban.

Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului i-au solicitat luni premierului desemnat, Florin Citu, sa-i retraga pe ministrii propusi care au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite luni in sedinta comuna, au examinat avizele elaborate de comisiile parlamentare permanente de specialitate in urma audierii candidatilor propusi la functiile de ministru de prim-ministrul desemnat, Florin Citu.

„Avand in vedere faptul ca 7 dintre candidatii la functia de ministru au primit aviz negativ, Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au stabilit sa va solicite sa nominalizati alte persoane pentru functia de ministru in locul candidatilor de ministru care au primit avize negative la audierile in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu atat mai mult, in contextul actual al evolutiei raspandirii coronavirusului (COVID – 19) aveti obligatia fata de romani sa desemnati un ministru al sanatatii care sa lucreze 24 de ore din 24 in interesul populatiei si nu in interesul firmelor private, asa cum a demonstrat pana acum”, se arata in solicitarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Ei isi exprima speranta ca premierul desemnat va da curs solicitarii.

Ministrii propusi au fost audiati saptamana trecuta in comisiile parlamentare de specialitate, noua dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalti sapte fiind avizati negativ de deputati si senatori. Avizul comisiilor este consultativ.

Mai mult despre:


Comentarii: