Orban, ordin catre graniceri: „Ungaria sa ramana o tara maghiara. Aveti o tara in spatele dumneavoastra”

externe

Securitatea incepe la frontierele noastre, iar securitatea Ungariei incepe cu granicerii, a declarat prim-ministrul Viktor Orban la ceremonia de constituire a Regimentului de graniceri, la Budapesta, relateaza MTI, citata de news.ro. Maghiarii vor ca “Ungaria sa ramana o tara maghiara”, a subliniat el.

In discursul sau, prim-ministrul le-a spus granicerilor care au depus juramantul: ”Va respectam determinarea, curajul si faptul ca v-ati asumat aceasta sarcina, pretuim serviciul pe care il faceti in interesul tarii”.

“Aveti o tara in spatele dumneavoastra”, a adaugat el.

Premierul ungar a subliniat ca indiferent de marimea obstacolelor cu care autoritatile se confrunta, nu trebuie sa renunte la obiectivul de a face din Ungaria cea mai sigura tara din Europa.

”Migratia reprezinta o amenintare la adresa acestui obiectiv, iar contracararea pericolelor acesteia ramane principala prioritate a Ungariei”, a punctat Orban.

El a reamintit ca, incepand din 2015, milioane de persoane din Africa si din Orientul Mijlociu au venit in Europa in mod ilegal, sfidand frontierele si legile si ca, dupa izbucnirea crizei, Ungaria a decis sa nu faca compromisuri in materie de securitate, sa-si protejeze frontierele si sa construiasca un gard,

”Sistemul ungar de protectie a frontierelor functioneaza, rezista valurilor de migratie ilegala, politia si fortele de aparare au rezistat pe pozitii si au protejat securitatea tarii. Schimbarile vietii au impus insa mutarea lor in alte parti, de aceea a fost creat regimentul de graniceri ungar”, a explicat prim-ministrul.

El le-a mai spus granicerilor ca un bun soldat nu lupta impotriva celor care il infrunta, ci pentru cei care se afla in spatele lui, iar acest lucru este valabil mai ales in cazul granicerilor, care au o tara intreaga in spatele lor si au sarcina sa apere tara impotriva migratiei.

Viktor Orban mentionat ca in aceasta perioada exista mai multe provocari care trebuie abordate, cum ar fi razboiul, criza energetica si sanctiunile impuse de Bruxelles.

Premierul a afirmat ca maghiarii vor ca “Ungaria sa ramana o tara maghiara”, insa tot mai multi oameni incearca sa-i treaca granitele.

Viktor Orban a spus ca migrantii trebuie sa inteleaga ca nu pot trece pe la granita ungara, iar granicerii sunt cei care trebuie sa-i convinga despre acest lucru, ei trebuie sa-i opreasca si sa le impuna cu fermitate parasirea tarii.

Mai mult despre:

Comentarii: