Orban, prins la inghesuiala in privinta relaxarii restrictiilor de Paste. „Riscul este minim”, sustine premierul

news

Premierul Ludovic Orbana declarat marti seara, la Europa FM, ca modalitatea stabilita prin acordul dintre MAI si Biserica Ortodoxa pentru zilele de Paste nu ii pune in pericol pe credinciosi.

„Lumina se distribuie din casa in casa de catre preoti si de voluntarii din parohia respectiva, cu sprijinul fortelor de ordine. (…) Omul, daca nu primeste lumina acasa, de Paste, chiar nu are comuniune”, a declarat premierul.

Iata interviul acordat de Orban postului Europa FM:

Rep: Voluntarii sunt verificati de cineva daca sunt sanatosi?

Sunt obligati sa poarte masti, manusi … ei nu transmit. Dau punga de Paste sau Lumina. E interactiune directa, daca ei sunt inzestrati cu masca si cu manusi de protectie ?

Rep: De ce a fost nevoie de o intelegere cu Biserica Ortodoxa Romana? La Pastele Catolic nu s-a luat nicio masura de acest gen.

Probabil, nu a fost nici o solicitare in sensul asta. Totusi, Biserica Ortodoxa are 86 % dintre credinciosi, alte traditii …

Rep: Considerati ca este o masura in regula?

Mi se pare o intelegere corecta, care sa elimine riscul de raspandire si in acelasi timp sa permita credinciosilor sa primeasca Pastele, lumina.

Rep: Nu ne mai temem ca, dupa Paste, va fi acea explozie de care vorbim?

In conditiile in care se respecta masurile stabilite, riscul e minim.

Rep: Aveti incredere ca vor fi respectate aceste masuri?

Pai, daca totul se desfasoara cu sustinerea echipelor Ministerului de Interne … Pe de alta parte, sunt niste traditii care tin de credinta. Omul, daca nu primeste lumina acasa, de Paste, chiar nu are comuniune.

Rep: O traditie este si sa merg la mama de Paste.

Deplasarile nu sunt permise.

Comentarii: