politica

Orban promite ca PNL nu se va rupe dupa congres: „Eu am fost, sunt si voi fi un garant al unitatii PNL”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminica, in Baia Mare, la conferinta de alegere a presedintelui filialei judetene Maramures, ca este un garant al unitatii partidului.

„Pentru mine unitatea PNL este fundamentala. Eu am fost, sunt si voi fi un garant al unitatii PNL. Am demonstrat acest lucru cum nimeni din echipa contracandidatului meu la Congres n-a avut de suferit, dimpotriva, foarte multi au putut sa-si urmareasca cariera si sa inregistreze victorii importante, sa ocupe pozitii importante, pentru ca pentru mine nu exista decat corectitudine in PNL. Optiunea fiecarui om trebuie sa fie luata, gandita pe baza propriului discernamant, propriei evaluari, pe baza propriei credinte despre cel care trebuie sa fie viitorul PNL”, a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a sustinut ca asteapta si din partea echipei contracandidatului sau, Florin Citu, un comportament asemanator.

„M-as bucura foarte mult ca si cei din echipa competitoare sa gandeasca la fel si sa nu mai existe sustinatori care sa aiba de suferit pe urma faptului ca sunt alaturi de mine. (…) Am colaborat indeaproape cu presedintii filialelor judetene, inclusiv la Baia Mare, cu atat mai mult cu cat am fost presedinte al PNL. Dar niciodata niciun presedinte de filiala judeteana nu a putut sa ma impiedice sa comunic, sa-i cunosc, sa le ascult parerile, sa fiu alaturi de ei cu toti membrii PNL din fiecare filiala judeteana, pentru ca adevarata legatura a PNL este oastea cea mare a PNL, adica, fiecare membru care isi aduce contributia prin munca, efort la toate victoriile PNL. Asta este echipa mea, chiar si aceia care de multe ori n-au fost de acord cu mine”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Presedintele PNL a subliniat ca se considera la fel de bun politic ca si Florin Citu.

„In ultimii patru ani, PNL a fost condus de o echipa pe care a-ti ales-o la Congres. Foarte multi din aceasta echipa spun ca eu nu mai sunt bun! Sigur, aici, din punctul meu de vedere, cred ca exista doua variante; dar ei au facut parte din echipa de conducere, ori daca ei se considera buni, inseamna ca si eu sunt bun sa conduc PNL! De cand sunt membru al PNL, in fiecare clipa am fost cu fata si la trecut, pentru ca noi suntem partidul cu cea mai bogata istorie dintre toate formatiunile politice de pe scena Europei. Am fost cu fata si la prezent, prezentul continuu, dar am fost cu fata si la viitor. Un adevarat lider are viziune si capacitatea de a da directia, are capacitatea de a-si asuma raspunderea unor decizii grele, unor decizii care nu sunt privite cu simpatie de moment, dar pot sa dea rezultate”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, care a candidat pentru un nou mandat fara a avea alt competitor, a sustinut in fata delegatilor prezenti necesitatea concentrarii politice pentru urmatoarele alegeri din anul 2024.

„Impreuna am reusit sa demonstram ca PNL este principala forta politica in judetul Maramures. (…) Da, sunt corect, si inca odata ii multumesc d-lui presedinte Ludovic Orban pentru intreaga colaborare pe care am avut-o, o colaborare, va garantez, foarte buna. Obiectivele noastre au fost atinse pana in acest moment, dar de acum inainte trebuie sa mergem mai departe, iar pentru 2024, obiectivul este sa crestem numarul de colegi primari, sa sustinem actualii primari sa faca performanta, sa crestem numarul de parlamentari, sa crestem organizational fiecare organizatie locala din judetul Maramures, iar din luna august noul Birou Politic Judetean va trece la treaba, vom incepe sa mergem in fiecare localitate, in fiecare organizatie, sa cooptam membri, sa aducem oameni langa noi, asa cum am mai facut in acesti patru ani de zile. (…) Numai asa vom putea sa facem cu adevarat performanta in judetul Maramures”, a spus Ionel Bogdan.

Delegatilor prezenti la conferinta de alegeri a PNL Maramures le-a fost prezentat si un mesaj video inregistrat in cursul diminetii de duminica din partea premierului Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

10 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

7 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

7 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

8 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

8 ore ago