politica

Orban, reactie dura dupa ce s-a anuntat ca Iohannis i-a cerut sa candideze la Primaria Bucuresti: „Minciuna gogonata, fake news”

Premierul Ludovic Orban a negat hotarat ca presedintele Iohannis i-ar fi cerut sa candideze pentru functia de primar al Capitalei.

”A mai aparut aceasta minciuna. E doar o minciuna gogonata. Nu are nicio legatura cu ce am vorbit cu Klaus Iohannis. Chiar ma deranjeaza, va spun sincer! Doua site-uri de stiri au nascocit o asemenea inventie fara sa ma intrebe daca e adevarat. Este fake news! Toti stiu ca eu raspund la telefon. Puteau sa ma sune si sa ma intrebe daca este adevarata aceasta informatie. Nu s-a discutat despre acest subiect. Este pur si simplu o scorneala. Au vrut sa-si creasca traficul cu un fake news”, a declarat Ludovic Orban, sambata.

Presedintele Klaus Iohannis doreste ca Ludovic Orban sa candideze pentru functia de primar al Capitalei, anunta „multiple surse apropiate Palatului Cotroceni”, citate de Digi24.

Joi, Klaus Iohannis a tinut sa faca public faptul ca nu agreaza ideea ca PNL sa mearga la alegerile de la Bucuresti alaturi de USR si PLUS, cu un candidat unic, ci vrea ca liberalii sa aiba candidat propriu. „Ca principiu, un partid care guverneaza si care are o reactie foarte pozitiva, in sondaje vedem ca PNL a urcat semnificativ, un astfel de partid ar trebui sa mearga de regula singur in alegeri pentru a-si dovedi si puterea si curajul”, a spus Iohannis.

Adversarii de la PSD si chiar si cei de la PLUS l-au masurat in sondaje pe primvicepresedintele PNL, Rares Bogdan, in ideea ca acesta ar fi posibilul candidat al liberalilor. Insa acesta nu isi doreste sa candideze, iar presedintele Iohannis considera ca Ludovic Orban ar fi singurul care are sanse sa castige Capitala in fata Gabrielei Firea si sa aduca Bucurestiul la PNL, pornind de la ideea ca Nicusor Dan, in prezent favoritul sondajelor, nu ar mai candida daca liberalii ar avea un candidat puternic.
Iohannis a pregatit deja numele viitorului premier

Ludovic Orban nu isi doreste sa candideze la Primaria Bucurestiului, insa, pentru ca asta ar insemna sa piarda controlul asupra guvernarii si, odata cu el, controlul asupra partidului.

Un alt personaj ar fi desemnat atunci de Klaus Iohannis pentru a fi prim-ministru – presedintele are deja un preferat pentru aceasta functie, partial contestat de o parte a liberalilor, – asa cum presedintele are pregatite si nume de premieri de sacrificiu pentru a fi respinse la vot in Parlament in cazul in care procedura pentru anticipate ar fi declansata.

Potrivit surselor G4Media.ro, europarlamentarul Rares Bogdan si vicepremierul Raluca Turcan sunt liberalii care isi doresc in acest moment functia de premier in cazul in care Ludovic Orban pleaca de la Palatul Victoria. Amandoi trec drept oamenii de incredere ai presedintelui Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

3 minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

38 de minute ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

54 de minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

4 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

4 ore ago