Orban, reactie hotarata dupa adoptarea motiunii: „Guvernul a cazut in picioare. Suntem mandri de ce am facut in trei luni”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, dupa adoptarea motiunii de cenzura ca „Guvernul a cazut in picioare”.

Orban a aparut in fata jurnalistilor inconjurat de ministrii PNL, care afisau figuri zambitoare si relaxate.

„Un parlament dominat de forte retrograde, care au calcat in picioare democratia, a decis astazi prin motiune caderea guvernului pe care il conduc. Guvernul cade in picioare. Suntem mandri de ce am facut in trei luni, ca intr-o perioada extrem de scurta am reusit sa reparam mare parte din stricaciunile provocate de PSD, am reasezat Romania in randul natiunilor europene pe picioar de egalitate”, a declarat Orban.

„Am pierdut doar o batalie. Vom castiga batalia pentru Romania. Astazi am fost judecati de o alianta parlamentara toxica. Cat de curand, romanii vor fi chemati sa decida soarta Romaniei”, a mai spus Orban.

„In viitorul apropiat, indiferent ce-si imagineaza cei din PSD, romanii vor avea din nou puterea sa decida. Sunt convins ca vor folosi aceasta putere pentru a avea garantia ca Romania se indreapta spre directia corecta”, a mai aratat premierul.

El a mentionat ca, joi, conducerea PNL va stabili cu ce mandat vor merge liberalii la discutiile de la Cotroceni.

Motiunea de cenzura intitulata „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, initiata de PSD, a fost adoptata, miercuri, de Parlament.

S-au inregistrat 261 de voturi „pentru”, dupa cum a anuntat presedintele interimar al social-democratilor, Marcel Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: