Orban, reactie in cazul reglarilor de conturi de la varful MAI: „Demisia lui Liviu Vasilescu este un gest firesc”

politica

Premierul Orban a declarat, miercuri, ca demisia sefului Politiei Romane, Liviu Vasilescu, este „un gest firesc”.

„Mi se pare o demisie normala, voi discuta cu ministrul de Interne despre numirea unui nou sef al Politie. Demisia este un gest firesc, a fost rezultatul aparitiei unor imagini”, a spus Orban.

Premierul a mai sustinut ca nu cunoaste nimic de mutarea la Harghita a comisarului Radu Gavris.

Citeste si: Marian Godina intra in lupta cu mafia de la varful MAI. Anunta ca este alaturi de Radu Gavris: „Alaturi de profesionisti”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat marti ca decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din functia de sef al Politiei Romane este corecta si ea a fost convenita pentru a nu afecta imaginea si credibilitatea institutiei.

„Este decizia corecta, pe care am convenit-o, astfel incat imaginea si credibilitatea Politiei Romane sa nu fie afectate sau puse sub semnul intrebarii. In urma discutiei pe care am avut-o, domnia sa a achiesat sa se retraga din functia de inspector general, precizand faptul ca isi doreste sa continue munca de politie si sa isi indeplineasca atributiile de ofiter. Politia Romana are nevoie acum sa se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are in atributii, adica aplicarea cu fermitate a legii si eliminarea oricarui act de perturbare a acestei activitati”, a afirmat ministrul de Interne, potrivit unui comunicat de presa al MAI.

El a precizat ca, pentru a asigura continuitatea in actul de management al acestei institutii importante a Ministerului Afacerilor Interne, a decis ca inspectorul general adjunct, chestor de politie Eduard Miritescu, din functia pe care o detine, sa exercite temporar comanda Politiei Romane pana la numirea unui ofiter care sa preia aceasta functie si responsabilitate.

„Nu m-am grabit sa numesc astazi un inlocuitor al inspectorului general al Politiei Romane pentru ca imi doresc sa identific, impreuna cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivita persoana pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a putea continua programele de inzestrare a politistilor si pentru a fi capabila sa exercite un act managerial corespunzator pentru o institutie de nivel european care sa ofere cetatenilor siguranta si incredere. Va asigur ca, in cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Politiei Romane”, a mai spus Vela, conform comunicatului MAI.

Seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, a anuntat marti ca demisioneaza din functie.

Anuntul a fost facut pe neasteptate, la finalul unei conferinte de presa organizate la MAI, care a avut ca tema cea mai mare captura de hasis din istoria Politiei Romane, in valoare de zeci de milioane de euro.

„Aceasta operatiune se adauga multitudinii de cazuri instrumentate in mod profesionist de structurile de aplicare a legii din Romania, in care activez de aproximativ 30 de ani si este rezultatul unei echipe de profesionisti care a dovedit inca o data ca nu negociem siguranta cetateanului. Atat ca ofiter de executie, cat si ca manager, mi-am facut datoria cu onoare si buna-credinta, integritate profesionala, fiind principiul care m-a ghidat in intreaga cariera. In ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Politiei Romane si MAI, intr-o perioada in care tara are nevoie de liniste si conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetatenilor. (…) In permanenta mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Si totdeauna mi-au placut si surprizele. In acelasi cadru, va rog sa-mi permiteti ca de astazi sa ma retrag din functia de inspector general al Politiei Romane, sa raman ofiter de politie si sa indeplinesc sarcinile care imi vor fi incredintate”, a declarat Liviu Vasilescu.

Demisia lui Vasilescu vine in contextul in care a fost criticat in mass-media pentru intalnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: