Orban, replica transanta: „Nu demisionez”. 13 filiale PNL ii cer sa plece din fruntea partidului, Falca schimba tabara

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, luni, ca nu va demisiona din fruntea PNL. El a refuzat sa faca prea multe declaratii pe acest subiect, afirmand ca nemultumirile din partid vor fi tratate in cadrul partidului.

Orban a mai mentionat ca va anunta ulterior daca va candida pentru un nou mandat de presedinte al PNL. Pana in acest moment sunt 13 filiale PNL care ii cer sa demisioneze. „Presedintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 si va avea congres in cursul acestui an. Pana la acest congres, eu sunt presedintele PNL. Daca ma hotarasc sa candidez pentru un nou mandat, voi anunta”, a spus Orban.

„Nu am obiceiul sa polemizez cu colegii mei de partid in public. In calitate de presedinte al PNL, obligatia mea e sa asigur coeziunea partidului, obligatia mea este sa particip la asigurarea unitatii si eficientei in guvernarea de coalitie si cred ca cetatenii romani asteapta de la noi solutii pentru rezolvarea problemelor, asteapta de la noi solutii in batalia cu pandemia, astepata de la noi o reluare rapida a cresterii economice care sa permita cresterea calitatii vietii si a standardului de viata pentru fiecare roman. Tot ce am de discutat discut in interiorul PNL”, a adaugat Orban.

Intre timp, Gheorghe Falca, nominalizat de Rares Bogdan printre „reformisti”, si-a schimbat pozitia. ”Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reusit sa dea jos un Guvern Dancila intr-un moment greu pentru Romania, apoi si-a asumat o guvernare cand mai toti fugeau de la guvernare, in momentul in care a venit aceasta criza a pandemiei. Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a inchis pozitiv anul, cu sperante foarte mari pentru 2021. De aceea, astazi, Ludovic Orban trebuie sa fie tratat ca un om politic responsabil si care va avea si o responsabilitate majora pentru urmatorii patru ani, din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor”, a spus Falca la RFI.

Gheorghe Falca e de parere ca Ludovic Orban nu ar trebui sa-si dea demisia: ”Eu nu mi-as dori, personal, pentru ca noi o sa avem posibil in toamna un Congres si eu cred ca nu este nevoie sa faca astazi un astfel de gest, ci in cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili si o sa-si asume atat o candidatura pentru functia de presedinte, de prim-vicepresedinte, atunci partidul va intra in logica unei competitii interne (…). Eu cred ca in acest moment, domnul Orban impreuna cu echipa PNL are responsabilitatea sa sprijine legislativ aceasta guvernare”.

„Punctul de vedere al prim-vicepresedintelui PNL se va discuta, posibil, in interiorul partidului, dar niciodata in exteriorul partidului (…). Eu cred ca in PNL acest subiect se va inchide in trei zile, pentru ca suntem oameni responsabili si stim ce trebuie sa facem in urmatorii ani”, a mai spus Falca referitor la declaratiile lui Rares Bogdan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: