Orban revine si il pune la punct pe Dorneanu: „CCR calca in picioare Constitutia si democratia din Romania lasand PSD sa taie si sa spanzure in Romania”

politica

Premierul Ludovic Orban a reluat, duminica seara, atacurile la adresa judecatorilor CCR, sustinand ca acestia „calca in picioare Constitutia si democratia din Romania”. Dornanu a anuntat in urma cu trei zile ca va sesiza Curtea de la Venetia si Consiliul Europei in legatura cu „atacurile suburbane” ale lui Orban.

”S-a pronuntat Curtea Constitutionala ca Hotararea de Guvern (legatat de data alegerilor parlamentare) nu este valabila. Este ceva de noaptea mintii. Nu are dreptul de a se pronunta asupra unui act administrativ cu atat mai mult daca a fost dat in baza prevederilor constitutionale si legale. Eu n-am intalnit asa ceva, va spun sincer. Ca sa nu spun ca CCR a legiferat, numai ca n-a zis: n-aveti voie sa faceti alegeri pe 6 decembrie. Cum sa spui asa ceva, cand o autoritate a statului, Guvernul Romaniei, a dat o decizie in baza Constitutiei in vigoare si a legilor aflate in vigoare? Eu asa ceva n-am intalnit, la o sesizare facuta de Guvern impotriva unei legi, cu argumente de neconstitutionalitate puse pe masa.

Eu va spun sincer, nu am putut sa cred vreodata ca se poate ajunge intr-un asemenea punct in care paznicul principal al Constitutiei, CCR, sa calce in picioare Constitutia si democratia din Romania, lasand pe unii, care nu mai au niciun fel de legitimate, sa taie si sa spanzure in Romania si in ce context, in contextul in care Romania are nevoie ca de aer de alegeri, pentru ca majoritatea care exista astazi, care se configureaza te miri cum, este iresponsabila. Dau pe banda rulanta legi care vor impinge Romania intr-o situatie de o gravitate extrema, nu poti genera cheltuieli pentru care nu exista niciun venit”, a declarat Orban la B1 TV.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat vineri seara ca va sesiza mai multe organizatii internationale fata de „atacurile suburbane” ale premierului Ludovic Orban.

„O sa discut cu colegii mei, acum lucrurile au luat o amploare care impune o asemenea interventie la Comisia de la Venetia, la Consiliul Europei, la Asociatia Internationala a Curtilor Constitutionale.

Actori politici sa respecte institutiilor fundamentale ale statului de drept”, a anuntat Dorneanu la Antena 3.

„Este o presiune evidenta, cu salariile, impotriva noastra. In niciun stat din Europa nu exista asemenea atacuri din partea primului-ministru”, s-a mai plans Dorneanu.

Dorneanu a mai sustinut ca Orban a atacat statul de drept cand a criticat CCR.

„Este evident ca este un atac impotriva statului de drept, CCR este un pilon al statului de drept”, a mai spus Dorneanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: