Orban s-a tinut de cuvant. Cucos este „indepartat” din fruntea Jandarmeriei, a fost trimis la munca de jos la Buzau

news

Sebastian Cucos, cel care a condus interventia brutala a jandarmilor la protestul din 10 august 2018, a fost mutat la Jandarmeria Buzau. Premierul Orban a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie, chiar in Piata Victoriei, ca vir fi luate masuri impotriva lui Cucos.

Cucos figureaza in continuare la sefia Jandarmeriei Capitalei, dar a fost detasat timp de trei luni la Buzau, unde se va ocupa de ordinea publica. El este urmarit penal in dosarul „10 August” si este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la purtare abuziva.

Conducerea Jandarmeriei Bucuresti va fi preluata momentan de prim-adjunctul Alin Mastan.

Ludovic Orban a declarat, pe 30 ianuarie, chiar in Piata Victoriei, unde venise sa vorbeasca cu cun grup de protestatari, ca Sebastian Cucos va fi „indepartat” de la conducerea Jandarmeriei.

„Stiti foarte bine ca ministrul de Interne a luat decizia demiterii conducerii nationale a Jandarmeriei. Conducerea nationala va lua toate masurile astfel incat sa-i indeparteze pe toti aceia care…”, a declarat premierul.

„Nu trebuia sa ia masurile mai repede?”, a fost intrebat premierul.

„E numit de vreo o luna de zile seful Jandarmeriei, o sa vorbesc cu domnul ministru”, a raspuns Orban. „Nu mi se pare normal, trebuie finalizata ancheta aia, de un an de zile bate pasul pe loc. Aia n-o facem noi”, a mai spus premierul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: