politica

Orban se amuza pe seama Coalitiei: „O sa ma uit la Antena 3 doar ca sa ma lamuresc cum va rezolva Varanul dilema in care se afla: ramane cu Piedone sau se intoarce la Firea?”

Fostul premier Ludovic Orban comenteaza ironic decizia Coalitiei de a-i retrage candidatura lui Catalin Cirstoiu. 

„Cu un ochi rad, cu unul plang. Rad, pentru ca nu ma pot abtine cand ii vad cat de caraghiosi, cat de penibili sunt. Plang cu un ochi pentru ca ma gandesc ca biata tara este pe mana lor si este in pericol sa mai ramana inca 4 ani sub acest stigmat al prostiei si hotiei. Se vede totusi si o veste buna in acest spectacol grotesc al comasatilor: Nicusor Dan va castiga un nou mandat la Primaria Capitalei. Victorie care poate sa insemne inceputul sfarsitului pentru strutocamila.

PS1. Nu ma compar cu Mama Omida, dar am anticipat corect in postarea de acum 10 zile ca doctorul este pa.

PS2. Nu ma uit deloc la A3. Voi face totusi o exceptie in zilele urmatoare. Doar ca sa ma lamuresc cum va rezolva Varanul dilema in care se afla: ramane cu Piedone sau se intoarce la Firea?…”, a scris Orban pe Facebook.

Coalitia PSD – PNL a decis sa ii retraga candidatura lui Catalin Cirstoiu si sa mearga cu candidaturi separate la functia de primar general al Capitalei. Astfel,  Gabriela Firea va reprezenta PSD si Sebastian Burduja va candida din partea PSD. aktual24.ro a anuntat in premiera, acum cinci zile, ca PSD o va desemna pe Firea, in ciuda declaratiilor publice de sustinere a lui Cirstoiu.

Decizia a fost luata dupa o sedinta a coalitiei de guvernare inceputa luni, in jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 13 ore si care a avut ca tema o analiza privind continuarea sustinerii candidaturii doctorului Catalin Cirstoiu la functia de primar general al Capitalei.

Sedinta a fost convocata in urma informatiilor aparute in presa cu privire la starea de incompatibilitate in care s-ar afla Catalin Cirstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a acordat consultatii la o clinica privata.

In cadrul reuniunii, lui Cirstoiu i s-ar fi cerut sa se retraga din cursa electorala, insa acesta a spus ca decizia apartine coalitiei.

Potrivit surselor citate, in sedinta de luni a coalitiei de guvernare s-a stabilit ca in campania electorala cei doi candidati – Gabriela Firea si Sebastian Burduja – nu se vor ataca reciproc, ci vor avea o „campanie constructiva”.

Citeste si: Puci organizat de Firea si Stanescu. Cei doi au convocat o sedinta a PSD Bucuresti pentru a anula sustinerea acordata lui Cirstoiu. Organizatia va anunta ca o sustine pe Firea pentru Primaria Capitalei

Totodata, liderii coalitiei au decis ca la sectoarele Capitalei candidatii raman comuni, la fel si listele pentru consiliile locale.

Este o situatie similara cu deciziile luate pentru municipiile Bacau si Brasov.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

34 de minute ago

„Linie de aparare” la granita cu Rusia. Letonia a inceput sa sape santuri anti-tanc si instaleaza „dinti de dragon”

Letonia a inceput sa sape santuri antitanc de-a lungul granitei sale cu Rusia si Belarus,…

2 ore ago

Taiwan: Au crescut cererile pentru aplicatii de avertizare timpurie de cutremure dupa cutremurul din 3 aprilie

Popularitatea aplicatiilor de avertizare timpurie de cutremure a crescut in Taiwan, dupa ce peste 1.300…

3 ore ago

Flamanzi: A luat foc un transformator electric pe baza de ulei. Sunt 1.000 de litri de ulei

Un transformator electric pe baza de ulei a luat foc, vineri, in orasul Flamanzi, au…

O oră ago

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

5 ore ago