news

Orban spulbera propaganda PSD: „O spun din capul locului ca nu vom creste taxe si impozite. O mai spun o data”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca Guvernul are ca obiectiv „fundamental” accelerarea relansarii economice si nu va pune „bariere de tip fiscal” pentru companii, reiterand ca taxele si impozitele nu vor creste. PSD a acuzat insistent, in ultima saptamana, ca Guvernul intentioneaza sa creasca TVA, de aceea nu doreste sa prezinte proiectul de buget pe anul viitor.

„O spun din capul locului ca nu vom creste taxe si impozite. O mai spun o data, pentru ca (…) o data la doua zile apare cate o nazdravanie care este preluata fara sa aiba niciun fel de legatura. Sustinem categoric cota unica de impozitare si nu vom majora taxe si impozite. Este impotriva obiectivului fundamental pe care il are Guvernul si anume acela de a accelera relansarea economica. Pentru accelerarea relansarii economice nu poti sa pui frana de tip fiscal, bariere de tip fiscal in relansarea companiilor si in ceea ce priveste taxarea muncii. Dimpotriva, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atat intreprinderile mici si mijlocii, cat si companiile mari. De asemenea, am gandit un intreg sistem de sustinere a realizarii de noi investitii private fie de investitori romani, fie de investitori straini. De asemenea, vom veni si cu alte masuri de sustinere pentru mediul de afaceri”, a afirmat Orban, dupa ce a participat la evenimentul „Topul national al firmelor private din Romania”, organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

El a adaugat ca obiectivul Guvernului este acela de a crea un mediu „prietenos” pentru cei care vor „sa puna pe picioare” o afacere sau vor sa isi dezvolte companiile.

„Am avut bucuria sa inmanez premii catre companii care au reusit dezvoltari spectaculoase. Am remarcat companii care au construit fabrici performante, companii care dezvolta retele de desfacere care sa ajute producatorii romani in accesul lor la piata, de asemenea, companii care furnizeaza training pentru cei care au suferit de pe urma crizei economice generate de pandemie si au ajutat la reintegrarea profesionala a foarte multor angajati. Sunt foarte bucuros ca am participat la acest eveniment si colaborarea dintre CNIPMMR si Guvernul Romaniei va continua sa fie la fel de buna”, a sustinut prim-ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, o parte „importanta” a propunerilor de sustinere a mediului de afaceri, de incurajare a comportamentului antreprenorial inca din scoala facute de intreprinzatori sunt „extrem de serioase” si urmeaza sa fie introduse in „programul de guvernare”.

„Facem o analiza a fiecarei propuneri in parte, un studiu de impact aferent pentru fiecare masura care este propusa. De asemenea, facem o evaluare a resurselor disponibile pentru finantarea diferitelor tipuri de programe din toate domeniile: de la Tech Nation pana la dezvoltarea spiritului antreprenorial, de exemplu, in randul populatiei sub 18 ani, din licee, prin infiintarea unui tip de companii cu o raspundere diferita, care sa incurajeze formarea de companii de catre tineri. Sunt foarte multe propuneri care sunt extrem de interesante. Cu siguranta, o parte dintre ele le vom prelua, numai ca le vom aseza in cadrul programului de guvernare tinand cont si de resurse, de studii de impact si de evaluarea efectelor favorabile posibile”, a explicat Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Colectia de monede a unui magnatului danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

4 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

5 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

11 minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

21 de minute ago

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

26 de minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

35 de minute ago