Orban spune din nou tare: „Liderii UE ignora valorile CRESTINE si importa imigranti pentru a vota cu stanga”

externe

Politicile Uniunii Europene sunt desprinse de mult timp de realitate, pentru ca liderii politici europeni sunt „blocati in ideologii”, afirma premierul ungar, Viktor Orban, acuzand politicienii ca ignora valorile crestine, traditiile nationale europene, primind extracomunitari in scop electoral.

„Politicile europene nu mai au de mult timp simtul realitatii. Elitele politice europene sunt blocate in ideologii si au cu greu vreo legatura cu realitatea”, a declarat Viktor Orban intr-un interviu acordat ziarului ceh Lidove Noviny.

„Europa isi revine incet si incepe sa constientizeze problemele; Europa trebuie sa depaseasca tendintele suicidare si sa stea pe propriile picioare”, a adaugat liderul conservator de la Budapesta, citat de MTI.

Referindu-se la criticile referitoare la politicile antiimigratie ale Guvernului ungar, Orban a apreciat ca „elitele politice europene trateaza orice noutate prin filtrul ideologic”. „Majoritatea imigrantilor care sunt integrati in Europa devin alegatori de stanga. Suspectam ca asistam la un import clandestin de alegatori”, a acuzat Orban.

„Europa a neglijat valorile crestine si traditiile nationale. Europa a uitat cine suntem de fapt; avem nevoie de o Europa cu identitate si stima de sine pentru a fi din nou puternici”, a insistat Orban.

Referindu-se la propunerile premierului britanic David Cameron de reformare a Uniunii Europene, liderul ungar a apreciat ca „Uniunea Europeana trebuie sa identifice punctele de unde a pornit pe cai gresite”, acest lucru implicand si reformarea tratatelor europene.

In februarie, Cehia va lansa o initiativa prin care statele membre vor avea ocazia de a evalua actuala situatie a Uniunii Europene si de a formula propuneri, a dezvaluit premierul Ungariei. „Pe agenda vor fi subiecte precum modul in care Bruxellesul a gestionat criza imigratiei, consolidarea reglementarilor Schengen si intrebarea daca a fost bine sa fie omise referintele la originile crestine ale Europei din tratatele Uniunii Europene”, a subliniat Orban.

„O eventuala initiativa in sensul construirii Statelor Unite Europene, un continent fara natiuni, ar fi nebuneasca si periculoasa. Dar sa speram ca cetatenii europeni vor avea puterea de a se proteja si de a proteja continentul de o asemenea tendinta”, a adaugat liderul ungar, citat de Mediafax.

„Imigrantii primiti in Europa ca forta de munca sunt oameni cu identitati culturale proprii, cu probleme de coexistenta, nu se pot adapta stilului de viata european. In tarile care au mari comunitati de imigranti s-au dezvoltat culturi paralele. Cel mai mare avantaj al Europei Centrale este ca aici nu exista astfel de societati paralele”, a incheiat Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: