Orban spune „stop” colaborationismului cu guvernarea PSD. Un cunoscut senator PNL primeste un ultim avertisment: „Ma deranjeaza profund”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, l-a amenintat, vineri, cu excluderea din partid pe senatorul Daniel Zamfir. Orban l-a acuzat ca pune la cale proiecte de legi impreuna cu Gheorghe Piperea consilier al premierului Tudose.

Orban a declarat vineri ca in Partidul National Liberal (PNL) nu exista nici un conflict privind plafonarea dobanzilor la credite, precizand ca reprezentantii partidului sunt sustinatorii principiului „contractul este legea partilor”.

„Nu este nici un conflict. Pozitia PNL e clara. Noi suntem sustinatorii economiei libere de piata, noi suntem sustinatorii principiului ca practic contractul este legea partilor. Suntem impotriva oricarei reglementari care sa afecteze libertatea economica, care sa afecteze libertatea de a realiza contracte. Nu exista nici un conflict. Eu va explic pozitia oficiala a PNL. Daca exista un parlamentar care are alt punct de vedere, este punctul sau de vedere individual”, a afirmat Ludovic Orban, la Palatul Elisabeta.

„Ma deranjeaza foarte mult cand vad ca este sustinut de consilierul premierului Tudose. Si cand vad ca sunt atacati colegi de-ai nostri”, a adaugat Orban.

Dobanzile la credite pentru populatie ar putea fi limitate la cel mult 50% peste dobanda cheie a BNR, in prezent de 1,75%, prin modificarea ordonantei privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, a anuntat, joi, presedintele Comisiei economice, industrii si servicii din Senat, Daniel Zamfir.

In replica, Zamfir a spus ca altele sunt motivele pentru care Orban il critica.

„In ceea ce priveste devierea de la linia partidului, eu nu stiu vreo decizie a PNL care sa sustina neconditionat practicile IFN-urilor si bancilor. Eu cred ca altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astazi”, a scris Zamfir pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: