„Orbire absoluta, antirusa si furios rusofoba”. Kremlinul, crizat ca Zelenski a fost desemnat de Time drept „Personalitatea anului 2022”

externe

Kremlinul a criticat joi ”rusofobia” si ”orbirea” revistei americane Time, care l-a desemnat drept ”Personalitatea anului 2022” pe presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum si „spiritul ucrainean” in fata Moscovei, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Vedem ca linia editoriala a acestei publicatii nu trece dincolo de curentul dominant in toata Europa, care are un caracter de orbire absoluta, antirusa si furios rusofoba”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.

Revista Time a apreciat ca Volodimir Zelenski a „galvanizat lumea intr-un mod nemaivazut vreme de decenii”, evocand o alegere anul acesta care „nu a fost niciodata mai clara”.

Criticat inainte de ofensiva Kremlinului, la sfarsitul lui februarie, pentru ca nu a reusit sa realizeze reformele pe care le promisese pentru Ucraina, Volodimir Zelenski a capatat o noua statura odata cu acest conflict, unind poporul ucrainean si trupele sale prin mesaje video si deplasari pe teren.

De asemenea, el a castigat sprijinul crucial al Occidentului gratie numeroaselor sale discursuri de la distanta, intrevederi si apeluri telefonice aproape zilnice.

Responsabilii rusi il prezinta, dimpotriva, drept liderul unei „bande de nazisti” sau de „drogati” si critica refuzul lui de a negocia cu presedintele rus Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a afirmat joi ca actualul conflict „s-ar putea incheia maine daca Zelenski ar vrea” acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: