Ordin de la Partid: aratati ca toate caminele din Romania sunt la fel de groaznice

opinii

Lasati cateva zile cu chilotii in vine de dezvaluirile socante din presa, care au aratat ca mai toate institutiile de resort stiau de luni bune despre grozaviile comise la Voluntari si Afumati, mardeiasii care ne conduc s-au repliat in cele din urma si, de doua zile, merg pe deviza „Marcele, fa-te ca lucrezi”.

Indiferent la ce televiziune te-ai uita, indiferent ce ziar ai deschide, aceleasi titluri de intampina – semn ca propagandistii de Partid stiu bine de unde vine papica: „Azil inchis si in Timis!” „Caminele groazei exista si in Brasov!” „Socant: azil inchis si in sectorul 6!” Ai zice c-au intrat dracii in functionarii statului si, de unde pana mai ieri frecau duda toata ziua, iar la ora 16.00 spargeau usa, ca orice bugetar care se respecta, astazi au devenit toti stahanovisti si vor sa dea gata planul cincinal la controlat azile in doar patru ani jumate.

Citeste si: Toate sunt la fel? Cum arata caminul de batrani din Brasov: „Ar putea fi dat ca exemplu de bune practici in tara. Se incearca distragerea atentiei publice de la ororile comise de toti cei care stiau ce se intampla Centrul de Varstnici din Voluntari”

La o privire mai atenta insa observam ca „gravele abateri” si „ororile” semnalate de inspectori sunt niste erori minore, care in niciun caz nu justifica masurile extrem de dure luate in ultimele zile. De pilda, s-au dat amenzi usturatoare sau au fost inchise azile pentru ca inspectorii au gasit faianta ciobita, camere de supraveghere pozitionate incorect, carne expirata care apartinea, atentie!, beneficiarilor, trei lamai mucegaite sau pentru ca s-a considerat ca nu fusese facuta curatenie ca lumea si mai era nitel praf pe bibeloul de pe televizor.

Nu este vorba, asa cum am putea fi tentati sa credem, de un exces de zel din partea unor functionari care nu si-au facut treaba ani de zile, iar acum, prinsi cu musca pe caciula, vor sa scoata parleala si sa repare intr-o saptamana ce nu au facut intr-un deceniu. Dimpotriva, cu cat asemenea controale se intetesc si cu cat sunt mai absurde motivele pentru care sunt amendate la greu camine unde batranii si bolnavii sunt bine ingrijiti, cu atat se contureaza mai bine imaginea unui plan de-a dreptul diabolic: pentru a-i scapa pe Firea, Gutai, Ciuca si toti adevaratii vinovati care au stiut ce se intampla, dar i-a durut la bascheti, guvernul Ciolacu ataca in tromba absolut toate caminele si azilele in tara. Ideea este simpla: sa se arate romanilor ca ororile de la Voluntari si Afumati nu sunt singulare, ci se intampla peste tot, ca este deja o banalitate ca in caminele romanesti batranii sa moara pe capete si sa fie torturati, ca peste tot se practica asta, ca suntem o tara cu mii de Godei, care de care mai lacom, mai pradalnic si mai lipsit de scrupule.

Ceea ce face acum guvernul, sustinut de toate autoritatile Sistemului, este o incercare disperata de a-si „extrage” protejatii – si in primul rand cuplul de mare taina Firea-Pandele – aflati sub tirul presei independente, aruncand cu napalm in toate caminele si azilele din tara, pe principiul „toate e la fel, maica, si pestii aia mici sunt de vina, nu rechinii aia mari.” O fi fost Ciolacu mare revolutionar anti-comunist in baie, dar pe cat se vede tot la comunism a ajuns acum, de pune semnul egal intre un camin unde erau torturati si ucisi batrani si unul in care au mucegait trei lamai. Dar de la un panglicar care a promis ca Romania va trece „de la fapte la vorbe” la ce te poti astepta decat sa arunce cu si mai multe vorbe mincinoase si sa nu fac nimic pentru adevar?

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: