Ordin pe unitate: Salvati Victor Ponta!

actualitate

Prietenii imi spun ca scriu prea des despre Victor Ponta. Cand 90% din presa tace sau aplauda maretele realizari ale premierului chiar am impresia ca fac prea putin pentru a aduce aminte cu cine avem de a face.

Ceva foarte straniu se intampla. Pana la alegeri lucrurile erau clare: o parte din presa trambita pentru PSD, o foarte mare parte, o alta se tinea in trena Elenei Udrea si mai era cea favorabila liberalilor. Dupa ce Ponta a pierdut rusinos alegerile, au aparut si niste miscari ciudate prin redactiile care pana atunci nu-i fusesera favorabile.

Jurnalistii critici fata de premier au fost incurajati sa-si ia talpasita sau pur si simplu au fost dati afara prin desfiintarea emisiunilor. Putinele publicatii care se remarcau pana de curand printr-o atitudine darza la adresa premierului folosesc acum, in cel mai bun caz, aluzii si „soparle”, ca vremea lui Ceausescu. Subiectele sensibile si deranjante pentru siesta premierului au fost ingropate aproape in totalitate. Putinele voci din presa care nu inghit propaganda guvernamentala prefera sa se manifeste mai degraba pe retelele sociale decat in paginile sau emisiunile redactiilor proprii.

Din partea opozitiei bate acelasi vant de pace si buna intelegere. Adineauri, un deputat liberal, Ovidiu Raetchi,  chiar il lauda pe seful Guvernului intr-un text publicat in Adevarul.  Daca n-ar fi comunicatele sefei PNL, Alina Gorghiu,  in care cere timid demisia guvernului ai zice ca suntem in mult prea iubita si linistita China a lui Victor Ponta.

In asa conditii nici nu-i de mirare ca Victor Ponta zburda mai vesel ca niciodata. Pagina lui de Facebook este plina de mamaligi zambarete, este atat de relaxat incat de la New York s-a transformat in crainic pentru loteria bonurilor fiscale si are fantezii legate de Hillary Clinton.

Toata bula asta protectoare din jurul lui Victor Ponta n-a aparut din senin, doar nu a constientizat brusc toata lumea, presa si politicienii, ca tocmai Victor Ponta este omul providential pentru Romania. Nu intr-o tara bolnava de suspiciune ca a noastra si in niciun caz in jurul unui om ca actualul premier nu se poate construi natural o asa solidaritate de viziune. De undeva s-a emis un ordin iar lumea s-a aliniat cuminte. Nici nu conteaza de unde a venit, de la servicii, de la americani, de la bubuli, treaba e ca se uita cine este Victor Ponta.

Daca se crede ca Victor Ponta este util in lupta anticoruptie si ajuta la curatirea PSD, se uita ca Victor Ponta i-a sustinut insistent si galagios pe toti borfasii PSD-ului, ultimul cu care defila in brate, acuzand DNA de lovitura de stat, fiind autodenuntatul Darius Valcov. Daca se crede ca Victor Ponta poate aduce stabilitate Romaniei, se uita ca Victor Ponta a fost actor principal in lovitura de stat din vara lui 2012, cand institutiile statului au fost folosite in razboiul politic. Daca se crede ca Victor Ponta este util in actualul context geopolitic tensionat din cauza Rusiei, se uita ca acelasi Victor Ponta s-a grabit sa participe si sa zambeasca frumos in poze alaturi de Putin la inaugurarea jocurilor olimpice de la Soci, in conditiile in care liderii occidentali au refuzat invitatia.

Victor Ponta este astazi intr-un fel, maine va fi intr-un alt fel, cum ii dicteaza interesul de moment. Este un lider politic inconsistent si lipsit de predictibilitate, niciun om serios n-ar trebui sa puna baza pe un astfel de personaj.

Dar pana la urma e bun si ordinul asta la ceva. Cand mare parte din presa si clasa politica iau rapid pozitia de drepti realizam ce fel de democratie avem de fapt.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: