Ordinul de reprimare brutala a manifestantilor a fost dat cu acceptul Gabrielei Firea. Iata cine este de fapt prefectul Capitalei

politica

Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat, sambata dimineata, ca ordinul de interventie in Piata Victoriei a fost dat de prefectul Capitalei. Prefect este Speranta Cliseru, fost consilier personal al Gabrielei Firea si unul dintre membrii gruparii Pandele.

„Aseara, Jandarmeria a primit ordin sa intervina in forta la ora 23.00. Ordinul este semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment s-a intervenit pana la ora 2 pentru evacuarea in siguranta a protestatarilor”, a declarat Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

Prefect al Capitalei este Speranta Cliseru, fost consilier personal al primarului Bucurestiului, Gabriela Firea. Ea a fost numita in functie la inceoutul lunii iulie. Este putin probabil ca o astfel de decizie, precum reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Victoriei, sa fi fost luata fara consultarea sefei sale pe linie politica. Mai mult, Cliseru face parte din gruparea Pandele de multi ani, ea nefacand nicio miscare fara aprobarea primarului din Voluntari.

Potrivit CV-ului sau, Speranta Cliseru a fost prefect al judetului Ilfov in perioada 2013-2014 si a lucrat in primaria Voluntari, unde primar este sotul Gabriele Firea, Florentin Pandele, pe functii de conducere: administrator public, respectiv director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar in cabinetul Gabriele Firea cand aceasta era senator, in perioada 2012-2013.

Anul trecut, prin votul majoritatii PSD-ALDE din Consiliul General al Municipului Bucuresti (CGMB), Speranta Cliseru, devenita era consilier al primarului Firea, a fost numita administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB, functie din care a fost inlocuita intre timp.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a reactionat la numirea Sperantei Cliseru in functia de prefect al Capitalei, spunand ca Bucurestiul devine o afacere de casa a lui Pandele.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: