news

Ordonanta de urgenta, mai multi bani pentru cadrele medicale. Cei care ingrijesc pacienti cu Covid-19 vor primi sporuri de pana la 85% din salariu

Sporul pentru personalul medical si auxiliar care ingrijeste pacientii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG si Hotarare de Guvern, pana la 85% din salariul de baza, a declarat, sambata, seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, intr-un briefing de presa.

El a precizat ca in cursul sedintei de guvern de vineri a fost adoptata o ordonanta de urgenta care majoreaza sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase la 75 pana la 85%.

„Acest spor va putea fi acordat din bugetul Fondului Unic National de Asigurari Sociale de Sanatate”, a explicat el.

Respectiva OUG creeaza cadrul pentru acordarea acestor sporuri iar, in acest sens, a explicat Danca, a fost propusa Hotararea de Guvern prin care se stabileste efectiv acest spor pentru conditii deosebit de periculoase, pentru personalul medical implicat in activitatile cu pacientii diagnosticati cu COVID-19.

„Pentru personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare implicate in activitatile de tratament cu pacientii diagnosticati cu COVID-19, inclusiv in transportul, echiparea sau evaluarea acestora, aceste persoane vor beneficia de un spor pentru conditii deosebit de periculoase de 75 pana la 85% din salariul de baza, iar pentru personalul din Ambulanta, acest spor este stabilit la nivelul de 80% din salariul de baza”, a aratat seful Cancelariei.

Danca a mai precizat ca, Executivul, prin aceste acte normative, a majorat practic sporul de care beneficiaza personalul medical sanitar si auxiliar implicat in tratamentul pacientilor COVID-19 de la 55%, cat era in prezent, la 85%.

„Pentru cei care au dreptul la un spor mai mare, vor primi sporul cu valoarea cea mai mare”, a afirmat seful Cancelariei premierului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

15 minute ago

Cine l-a „razgandit” pe premier? Marcel Ciolacu anunta ca supermarketurile nu vor fi inchise in weekend: „Din toate semnalele primite, rezulta clar ca nu e oportun”

In deschiderea sedintei de guvern de astazi, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca marile lanturi…

28 de minute ago

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

O oră ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

2 ore ago