news

Ordonanta disperata a PSD a aruncat in aer bursa. Companiile romanesti sunt pe rosu, se inregistreaza caderi record

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) continua sa scada miercuri, scaderea depasind pragul de 8%. Mai multe companii din energie sunt pe rosu, iar OMV Petrom inregistra o scadere de peste 9%, informeaza Digi24. Principalii indici ai bursei de valori Bucuresti s-au deschis in coborare abrupta, miercuri, pe fondul declaratiilor facute de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, cu privire la noile taxe care urmeaza sa fie impuse printr-o ordonanta de urgenta.

Taxarea suplimentara a bancilor, companiilor din energie si telecom a aruncat in aer bursa, caderile sunt unele record pentru anul acesta. Indicele actiunilor blue-chip se prabuseste cu rapiditate, acum are o pierdere de 7,5 la suta.

Companiile cu cele mai mari scaderi sunt Banca Transilvania si grupul bancar BRD Societe General care coboara cu 14,9 respectiv 10,2 procente. Mai apoi, Romgaz si OMV Petrom au pierderi de aproximativ 5 procente.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca ordonanta de urgenta anuntata de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care „introduce noi taxe si impozite”, vine cu idei „nemaiauzite” si „arunca in haos economia”.

„Aceasta ordonanta nu a fost discutata cu partenerii din mediul economic, nici macar din mediul institutional al statului. (…) Acest proiect nu are o analiza de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite pana acum, arunca in haos economia”, a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a facut apel la guvernanti „sa se razgandeasca in privinta aceste ordonante”.

Marti, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat la Palatul Victoria ca Guvernul propune ca de la 1 ianuarie 2019 sa se aplice institutiilor financiar-bancare o taxa denumita ”taxa pe lacomie”, in cazul in care ratele ROBOR la 3 si 6 luni depasesc o anumita valoare, impactul acestei masuri putand ajunge la trei miliarde de lei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kremlinul acuza Romania ca vrea sa „anuleze cultura rusa” fiindca a refuzat sa mai inchirieze sali de cinema ambasadei Rusiei la Bucuresti

Romania a rupt din motive politice contractul de inchiriere a salilor de cinematograf cu Ambasada…

34 de minute ago

Viktor Orban, din nou anti-UE: „Ucraina se transforma din tara suverana in protectorat al Occidentului”

Ucraina nu mai poate fi considerata o tara independenta, deoarece Kievul depinde in totalitate de…

21 de minute ago

Congresmena republicana de origine ucraineana Victoria Spartz propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina

Victoria Spartz, singurul membru al Congresului american nascut in Ucraina, a depus amendamente prin care…

15 minute ago

„Lasere de 500 kilowati”. SUA anunta dezvoltarea a noi tehnologii de contracarare dupa ce a vazut modul in care Iranul a atacat Israelul

Masurile de combatere a dronelor si tehnologia ofensiva vor juca un rol important daca in…

17 minute ago

Un tablou valoros furat din Oxford (UK) a fost recuperat in Romania. Tabloul valoreaza cateva milioane de euro

Un tablou din secolul al XVII-lea care a fost furat din galeria de arta a…

2 ore ago