Ordonanta militara pentru taierea pensiilor speciale. Tot mai multe solicitari, pensiile speciale inghit 200 milioane euro lunar

news

USR solicita taierea pensiilor speciale, argumentand ca s-ar face astfel economii de 200 de milioane de euro pe luna. Acesti bani ar putea fi directionati catre spitale in contextul crizei de coronavirus.

„Avem o criza de sanatate publica care se asaza peste o criza economica. Acum nu mai vorbim despre cresetere economica, ci despre aparare si supravietuire. Trebuie sa ne ridicam la inaltimea vremurilor in care trecem. Avem deja mii de oameni trimisi in somaj tehnic. Trebuie sa ajutam acest guvern sa ia decizii bune pentru economie. Hai sa ne mai gandim o data la plafonarea pensiilor speciale. Daca pana acum era o discutie politica, acum e o discutie despre supravietuire”, a afirmat liderul USR, Dan Barna, in timpul dezbaterilor parlamentare legate de decretul de instaurare a starii de urgenta.

La sfarsitul lunii ianuarie, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege prin care erau eliminate pensiile speciale ale magistratilor si parlamentarilor, urmand ca pe viitor acestia sa aiba pensii calculate pe principiul contributivitatii.

Imediat au fost depuse la Curtea Constitutionala doua sesizari de neconstitutionalitate, una de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cealalta de catre Avocatul Poporului.

CCR programase solutionarea acestei cauze pentru 18 martie insa a decis ca aceasta sa fie amanata pentru luna aprilie.

”In scopul prevenirii raspandirii infectiilor respiratorii cauzate de COVID 19 si de gripa sezoniera si pentru buna desfasurare a activitatii Curtii Constitutionale, Plenul Curtii Constitutionale a hotarat PRESCHIMBAREA TERMENELOR DE JUDECATA DIN LUNA MARTIE 2020 PENTRU LUNA APRILIE 2020, cu refacerea corespunzatoare a procedurilor de citare”, a anuntat CCR.

Mai mult despre:


Comentarii: