Ordonanta Toader-Dragnea anuleaza 374 de condamnari ale gulerelor albe. Vin proteste masive: „Vom avea parte de o alta iarna in strada!”

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu anunta ca OUG initiat de Tudorel Toader privind reluarea proceselor din ultimii cinci ani

„Se pare ca vom avea parte de o alta iarna in strada! Toate sentintele definitive pronuntate de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte incepand cu 2014 ar putea fi anulate! Au fost date pana acum 374 de sentinte.

Se pare ca Toader si Dragnea se cred domnitori, gata sa imparta „dreptatea” dupa cum vor ei in tara asta. Nu degeaba dau OUG pentru a-si scapa tovarasii de inchisoare.

Ce fel de echilibru al puterilor in stat mai este daca Guvernul decide cine este condamnat pe nedrept si cine nu? Ce fel de justitie independenta mai poate exista, atunci cand Parlamentul face legi pentru a o subjuga, iar Curtea Consitutionala e umpluta cu politicieni obedienti? Ce inseamna asta daca nu moartea democratia si instaurarea dictaturii?

Democratia trebuie aparata la timp, altfel nu vom mai avea dreptul sa aparam nimic. PSD-ALDE trebuie opriti!”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat la Romania TV ca ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentintele decise de completurile de cinci judecatori constituite nelegal.

„Dam OUG pentru repunerea in termen a tuturor celor care au fost condamnati de catre complete nelegal constituite si vor putea face contestatie in anulare, repusi fiind in termen prin ordonanta, iar instanta, in complet legal constituit, va judeca”, a declarat ministrul Justitiei, conform Romania TV.

Cel mai important beneficiar al ordonantei este Liviu Dragnea, care va solicita reluarea procesului din dosarul Referendumul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: