Ordonanta Toader-Dragnea declanseaza revolutia. Miting de proportii. Mihai Sora cere „alegeri anticipate”: „O tara intreaga este talharita”

news

Protestatarii #Rezist anunta o noua manifestatie de protest, luni seara, in Piata Victoriei, dupa ce ministrul Tudorel Toader a spus ca are pregatita o ordonanta de urgenta prin care sa se extinda termenul contestatiei in anulare la toate cazurile de condamnari de la ICCJ din ultimii 4 ani.

Protestul este intitulat „Nu vrem ordonanta pentru corupti” si este programat sa inceapa la ora 18:00.

„Tudorel a anuntat la televiziunea inculpatului fugar Ghita ca a pregatit ordonanta de Urgenta care anuleaza 370 de condamnari, printre care si condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestam”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Filosoful Mihai Sora cere si el „proteste masive” si a”legeri anticipate”. „Vreti Justitie independenta? Atunci iesiti in strada. Ultimii doi ani ne-au aratat ca – mai mult decat de Uniunea Europeana, Comisia de la Venetia sau alte instante – singura „instanta“ de care se tem cu adevarat suntem noi: multimea care protesteaza. O multime pasnica, dar nu mai putin determinata si inteligenta, care nu poate fi mituita, nici prostita de carpelile din economie, de promisiuni si declaratii sforaitoare. O multime care nu doarme in timp ce ei pregatesc (noapteacahotii, bineinteles) Ordonante de Urgenta.

Vreti profesionisti la carma tarii, vreti oameni cinstiti si competenti? Atunci cereti alegeri anticipate. Este limpede pentru orice om cinstit si destupat la minte ca PSD nu functioneaza ca un partid politic, ci ca un grup infractional organizat (la centru si in teritoriu), un grup pus pe capatuiala, pe talharirea unei tari intregi.

Cei care continua sa sustina acest „partid“ sunt – de facto – complici cu praduitorii Romaniei si se fac vinovati de jaful si de netrebniciile care ii definesc: in Justitie, Invatamant, Sanatate, Economie, Agricultura – peste tot unde este rost de mistificat, de slutit si praduit”, a scris Sora pe Facebook.

Toader a anuntat, duminica seara, ca are deja pregatita ordonanta de urgenta prin care sa se extinda termenul contestatiei in anulare la toate cazurile de condamnari de la ICCJ din ultimii 4 ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: