Organizatorul marsului pentru unirea cu Moldova, AMENDAT cu 10.000 de lei: „Veti mai auzi de noi”

news

Unul dintre organizatorii marsului de duminica, din Bucuresti, pentru unirea cu Moldova, a fost amendat de jandarmi cu 10.000 de lei. „Se doreste intimidarea mea si a colaboratorilor mei, ca si a celorlalti oameni implicati in societatea civila”, spune acesta.

Sute de tineri care au plecat pe jos din Chisinau spre Bucuresti, in urma cu o saptamana, pentru a a cere unirea cu Romania. Ei au ajuns duminica in Piata Universitatii, de unde au plecat spre Palatul Cotroceni pentru a cere urgentarea reunificarii.

Unul dintre organizatori, Alexandru Cristian Surcel, a dezvaluit, luni, ca a fost amendat de Jandarmerie cu 10.000 de lei pentru acest mars.

„Organizez adunari publice declarate (asa-zis ‘autorizate’) inca din aprilie 2012 si niciodata, dar niciodata nu m-am facut vinovat de „nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice”, cu aceasta prima si unica exceptie. Asadar, nu am antecedente, am fost, ca sa zic asa, la prima abatere.

Mai mult, ‘nerespectarea perimetrului destinat’ a insemnat doar o diferenta de aproximativ 200 de metri, intr-o alta zona a aceluiasi spatiu urban. Relocarea spontana a locului de adunare nu a produs intreruperi in circulatie, ocupari ale carosabilului- pana in momentul in care a inceput marsul si s-a intrat pe carosabil cu sprijinul Jandarmeriei si Politiei Rutiere-, acte de dezordine ale unor participanti sau vreo problema pentru jandarmii din dispozitiv. Odata inceput marsul, protocolul semnat cu Primaria Municipiului Bucuresti a fost respectat in litera si in spiritul sau.

Imi este asadar foarte clar, nu atat prin faptul ca am fost sanctionat, cat prin cuantumul amenzii impuse, ca se doreste intimidarea mea si a colaboratorilor mei, ca si a celorlalti oameni implicati in societatea civila mai mult sau mai putin organizata.

Daca asta este resortul intim al acelor oameni ‘de sus’, de la care au venit ordinele pe care le aplica jandarmii, atunci ma vad obligat sa-i anunt ca si-au gresit adresa.

Nu au murit peste o mie de oameni acum douazeci si cinci de ani ca sa ma las eu si ceilalti ca mine sau mai buni decat mine atat de usor trimisi acasa cu coada intre picioare si pumnul in gura. Veti mai auzi de noi. Cat despre acest proces verbal de constatare a contraventiei, ca si despre alte procese verbale similare, haideti sa vedem ce vor spune si instantele de judecata, eventual Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Si asa sunteti campioni in a pune Romania in situatia de a pierde acolo procese peste procese”, a scris Surcel pe blogul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: